Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Okategoriserade

Återgick till analogt

13 november 2015

Jag har verkligen försökt reda upp arbetslivet och alla listor med moderna hjälpmedel, man bör ju hänga med sin tid. Men det funkade inte för mig, gav mig på intet vis samma tillfredsställelse som naturvitt papper och svart bläck när det kommer till att lista vad som skall avklaras på mina två arbetsplatser. Så efter ett halvt år jag gav upp, loggade ut ur Google Calender och tog bort Todoist-appen. Köpte mig en rejält tilltagen kalender istället, där det ryms att skriva in dag för dag vad som skall avklaras. På det viset behöver jag inte heller hantera evighetslånga listor som gör att man drar efter andan varje morgon, utan skriver istället in korta listor på sisådär fem punkter för varje dag. Rimligt, med tanke på hur mycket som dyker upp under dagens lopp.

Och ärligt sagt, jag är så oerhört mättad på de ständiga informationsflödena, jag måste helt enkelt trappa ner lite för mitt eget välmåendes skull. Att skaffa en rejäl kalender kan låta trivialt, men för mig känns det verkligen bättre än ännu en till app att hålla reda på (det är nu det händer, nu jag slutar hänga med märker jag. Snapchat? Va e de ens?). Att plita i kalendern är nästan lite meditativt, alldeles särskilt om jag har en riktigt bra penna, samtidigt som jobbet blir gjort.

Nästa
Föregående

You Might Also Like

2 kommentarer

  • Svara emzi 25 november 2015 at 15:29

    Jag är annars jätte för allt med teknik och apps, men kalendern kan jag inte ha i telefonen. Den måste jag ha som papper. 😀 Jag tycker mera om det.

    • Svara Karin Lindroos 29 november 2015 at 21:12

      Lättare att få överblick visade det sig!

    Leave a Reply