Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Okategoriserade Resor

Höga halter höstmys

16 november 2015

 

Vi drog till kusinerna i Frankrike, precis utanför Genève förra veckan. Det blev några dagar av kusinhäng, höstromantik, matshopping i Carrefour,  promenader och annat gemytligt. Allt det där myset ställdes givetvis i bjärt kontrast till vidrigheterna drygt 500 kilometer ifrån oss vi läste om på fredag kväll och hade svårt att ta in för all ondska. Än en gång fick man sig en tankeställare på hur man bör vårda de dagar man har fått här på denna jord och inte fokusera på petitesser.

_MG_2739

Vi tog en promenad i en lövskog. Det är sällan man vandrar i lövskog, finns främst barrskog i mitt liv sådär till vardags.

_MG_2722

Gillar verkligen träspångar i natur, ger svikt i stegen.

_MG_2786

Vi körde omkring en hel del, och spanade på kossor, hästar, bergsvyer och vinodlingar. Natur i främmande land kan inte sluta fascinera mig, och jag kan i oändlighet spekulera över växtlighet, berg, väderförhållanden och årstider i det landet jag befinner mig. Eller i en kvart åtminstone.

_MG_2775

I grannstaden Divonne tog vi en promenad, åt en mandelcroissant på ett café och lekte en stund i en lekpark med ett otroligt utbud. Lekparkerna hemma i Kronohagen känns som sinnebilden av tristess i jämförelse med den där otroliga parken. Men det är ju kanske inte så intressant, med tanke på att jag inte har en bild av den. Men föreställ er ett skepp, tre klätterställningar i olika storlekar, en klättervägg, ett stort urval gungor och så trippelt det ungefär. Därtill strategiskt utplacerade bänkar.

_MG_2772

Jag var helt redo att köpa en gammal Coca Cola-låda, innan jag såg att den kostade 80 euro. Då var jag inte det minsta redo längre.

_MG_2712

Astrid hade spenderat en vecka på plats innan vi kom, och mötte upp mig och Märtha på flygfältet tillsammans med kusinerna. _MG_2825

En dag senare joinade Magnus. Vi drog iväg till några varma pooler uppe i alperna för att kombinera varmt bad och bergsvy. Det är min drömkombination. Eventuellt också Märthas, för hon uppvisade många tecken på lycka i det där vattnet. Och stor olycka när hon var tvungen att lämna bassängen.

_MG_2830

Lycklig och rentvagad kvinna.

_MG_2839

_MG_2856

På vägen hem blev jag inspirerad av det här huset och fram för allt staketet. Ett sådant staket skall jag ha, den dagen jag behöver ett staket.

_MG_2928

Under lördagen fortsatte vi på konceptet ”stillsamma utflykter”, och drog till en skejtpark med kusin Elias och Märtha.

_MG_2976

På eftermiddagen gjorde vi en sista utflykt till bergen, och körde förbi skidlift efter skidlift i solnedgången.

_MG_2985

För att slutligen pausa vid den här utkikspunkten. Maffigt, och det slår mig återigen hur meditativt det är med utsikt.

_MG_3001

Märta fick nog, och efter middag och packning drog vi hem på söndagen.

Nästa
Föregående

You Might Also Like

Inga kommentarer

Leave a Reply