Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Julmyset Okategoriserade

Pyssel i present

3 december 2015

Mitt gudbarn Vilma råkar hysa samma varma känslor inför pyssel som jag, så vad passar då bättre än en eftermiddag med julpyssel i födelsedagspresent.

_MG_4490

Vi dukade upp i Spinneriets mötesrum med färger, glitter, lim, papper och så kallat ”julkrääsä” från loppis. Det vill säga små figurer, julgransbollar, glitter och annat man kommer över för en billig penning denna tid på året. Som tur dök Skinka också upp, hon pysslade med Märtha.

_MG_4502

Märtha ägnade sig allra främst åt att stämpla långa pappersremsor. Ett riktigt meditativt pyssel kan jag tänka mig.

_MG_4511

Och här är pysseldagens masterpiece. Ett litet julelandskap på en liten målad träkloss á la Vilma. En tändsticksask skulle ju också kunna fungera. Lite lim, ovannämnt julkrääsä och glitter så är julelandskapet komplett.

Känner du dig taggad på att pyssla med barn (eller ditt egna tålamodslösa jag) samlade jag ifjol in några riktigt enkla julepyssel med främst återvunnet material i en pdf som finns här.

Och så skall man inte glömma Kajsas och min julpysselbok från 2013 – Jouluiloa kierrätysmateriaaleista. Finns exempelvis på Adlibris.

il_570xN.530860779_qcld

Nästa
Föregående

You Might Also Like

Inga kommentarer

Leave a Reply