Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Julmyset Spinneriet

Spinneriets julmarknad

8 december 2015

På lördag är det dags för den första, och förhoppningsvis årligen återkommande, julmarknaden på Spinneriet. Klockan 11–17 i Ekenäs, Formis (ett handelshus/köpcentrum kanske man kan kalla det). Som ni förstår kommer det inte vara någon hejd på julmyset på denna marknad. Musik, glögg och pepparkakor är en självklarhet, och så förstås pysselworkshop med fokus på julkort, passar för alla åldrar.

Det finns så mycket fint lokalt producerat och designat på den här marknaden att det faktiskt går att införskaffa alla julklappar på Spinneriet. Det har i alla fall jag utmanat mig själv att göra. Smycken, prints, fotokonst, kalendrar, anteckningsböcker, pappersprodukter, keramik, hantverk, brickor med mera.

julmarknad_kort.indd

Tanja Is, vars målningar brukar flimra förbi på foton från Spinneriet, säljer prints av alla de slag på både tyg och papper och dessutom badbomber, smycken och allt vad man kan behöva. Emilia Nyberg säljer drömfångare, bokstöd med gulddinosaurier (bild i eventet på facebook) och en Kariskarta.

julmarknad_kort.indd

Ekenäsbrickan är designad av Solveig Brüning och ljusslingan med pappersstjärnor har Riina Lindroos gjort. 

julmarknad_kort.indd

Kajsa Wikmans skärbräden, julkort och brickor finns förstås till salu. Dessutom glögg och så luffarslöjd i form av visplar, ljushållare, brödpickare och korgar.

julmarknad_kort.indd

Och så en hel massa pappersprodukter: kort, etiketter, paketpapper, origami med mera. Alla försäljare och flera produkter finns presenterade i evenemanget på facebook. Hoppas vi ses på Spinneriet!

Förresten, med fördel kombinerar man ju en utflykt till Spinneriet med en utflykt till Gammaldags julmarknad i stan, som är både lördag och söndag. Tar man ännu en sväng förbi Café Gamla stans julstuga är julstämningen på topp. 

Nästa
Föregående

You Might Also Like

1 kommentar

  • Svara Jul- och nyårstävling! | Michaela 9 december 2015 at 08:38

    […] + 1 euro postkostnad! Mejla mig på michaela@pinions.fi så fixar vi det! Eller så går du på Spinneriets julmarknad på […]

  • Leave a Reply