Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Okategoriserade

Hett tips för Helsingforsturister (och andra flanörer)

18 december 2015

Inlägg i samarbete med Suomen Blogimedia och Köket

I slutet av november inföll den allra första julfesten för säsongen. Suomen Blogimedia bjöd in till Köket, ett café/brunchställe/champagnebar i Torikorttelit, eller Torgkvarteren som man kanske säger på svenska. Det vill säga kvarteren nedanför domkyrkan. Det gläder mig mycket att de där kvarteren bara blir livligare och livligare med barer, restauranger och små butiker, med tanke på att vi bor i närheten och oftast går just till dessa trakter när vi är ute och flanerar på helgerna.

_MG_3514

Har för vana att äta brunch eller en croissant här på veckosluten med Magnus och Märtha, då stämningen är mysig och det finns en bra lekhörna. Och ännu hellre går jag hit framöver, efter att ägaren Arla berättade om Kökets tioåriga historia. Från att ha startat som ett café på Salutorget med väckning klockan 4 på morgnarna för att baka och plocka upp cafétältet flera somrar i rad, via containercafé och café på Espans scen, är caféet i dag i dessa mysiga omgivningar. Det var ett oerhört inspirerande tal hon höll, om engagemang, hårt jobb och slutligen en del belöningar också.

Annat bra med köket: 

De har babybrunssi på måndagar, från klockan 15. Då kan man ta sin baby och dra hit och känna sig bekväm och avslappnad och äta och må väl. Skulle jag helt säkert göra om jag var hemma med en bebé. Sällan har jag ju frekventerat stadens caféer så mycket som jag gjorde i tider av mammaledighet.

_MG_3492

Vi bjöds på några olika workshops. Bland annat bjöd guldsmederna AU3 Kultasepät i huset oss in till en liten smyckesverstad. Man började med att välja en berlock.

_MG_3496

Därefter valde man stämplar och hamrade in sitt budskap, sitt namn, någon annans namn eller väl utvalda symboler. Perfekt julklapp, och de kommer att erbjuda detta koncept fram till jul under namnet T ite, det vill säga gör själv. Berlockerna är dock inte i guld, så priset är överkomligt.

 _MG_3494

Koncentrerad bloggare, även känd som Hanne, eller som Lähiömutsi ute i bloggvärlden.   

_MG_3520

Avslutningsvis dracks Gin & Tonic och så drog vi till en hemlig bar som också huserar i Torikortellit, hade jag noll koll på.

Hur som, rekommenderar en tur till Torikorttelit om du är på väg att turista i Helsingfors eller annars bara flanera runt en ledig dag. Speciellt nu nu julmarknaden pågår och det finns en gratis karusell. 

Nästa
Föregående

You Might Also Like

Inga kommentarer

Leave a Reply