Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Okategoriserade

Ett ganska lugnt år

23 december 2015

Listan lånade jag av Underbara Clara.

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? En hel del fastän det känt som ett ganska lugnt år. Var mamma till en två-åring och gick på föräldramöte och dagisjulfest, fördjupade mig i potatisen värld, skaffade ett gemensamt arbetsrum med ett gäng kreativa typer, sommarpratade, reste till Kalifornien, kollade på hus och lade till och med några bud här och där.

Genomdrev du någon stor förändring? Diverse förändringar beträffande sociala medier i min vardag. Ändrade aning riktning på mitt bloggande. Från att ha varit något av en over sharer i bloggens begynnelse till att främst fokusera på inspiration. Har tagit bort facebook och mailen från telefonen, så jobbar jag när man skall jobba och känner mig inte tvungen att kolla telefonen konstant däremellan. Sådana små grejer som gör mycket för mitt välbefinnande.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Jo Toffe, en av oss fotografer på Spinneriet fick en liten dotter i höstas. Hon var med på julfesten. I övrigt var det nog förra året som det var en boom i bekantskapskretsen.

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas? Just nu måste jag säga att 23.12 känns som ett datum värt att minnas. Vi har julpyntat fint på Kråkholmen, Märtha sitter bredvid mig och modellerar koncentrerat och sjunger ”vi komma, vi komma från pepparkakeland”, jag skall snart göra de sista jobbuppgifterna före ledigheten och dessutom har jag på mig en flanellpyjamas. Jag trivs väldigt bra i just flanellpyjamas.

Dog någon som stod dig nära? Nej, tack och lov.

Vilka länder besökte du? Kanarieöarna, tre vändor till Frankrike och Schweitz och så USA och LA. En vända till Sverige skall vi ännu avklara innan årets slut.

Bästa köpet? Ett par knallrosa Minna Parikka-lackloafers med små kattöron. Snyggare och ”vuxnare” än vad det låter. Köpte på rea och använder dem ännu såhär mitt i december när jag vanligtvis kanske drar på mig mina blåa filtstövlar. Har aldrig fått så mycket komplimanger för ett par skor som för dem. Dessutom inhemsk design är dom dessutom bekväma och lyfter upp den mest basic av helsvarta outfits.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Märtha så gott som varje morgon när hon kommer gåendes till vår säng, nu i december gärna sjungandes på exempelvis ”En sockerbagare”.

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016? Sinnesro tack. Men det kanske helt enkelt inte är min grej, börjar vara dags att inse det såhär 30 år in i livet.

Vad önskar du att du gjort mer? Middagar med vänner, men det fanns helt enkelt inte riktigt energi för det. Även om man ju vet att det är just energi man får av att träffa vänner.

Vad önskar du att du gjort mindre? Ältat mindre, det skulle ju vara skönt.

Bästa boken du läste i år? Läste jag ens en bok, oklart! Kollade iBooks och tydligen hade jag en liten läsperiod i början av året, läste Folk av en främmande stam (Louise Boije af Gennäs), Night Film (Marisha Pessl) och Glaskroppar (Erik Axl Sund). Eller kanske det var förra året, men dem kan jag i alla fall rekommendera. Däremot har jag lyssnat på många böcker.

Största musikaliska upptäckten? Amason kanske. Är ingen aktiv musiklyssnare dessvärre, så det blir alltid något som Magnus lyssnar på för tillfället, eller julmusik förstås. Där är jag dess mer aktivt lyssnande.

Vad var din största framgång på jobbet 2015? Är extra stolt över Svinnkampens synlighet, potatismagasinet, de två tidningarna för Köttkontrollen och höstens alla matfotograferingsuppdrag. Ja och förstås Spinneriets uppkomst, det är ju faktiskt en stor framgång.

Största framgång på det privata planet? Att jag tog tag i den envisa huvudvärken under hösten och att den verkligen försvann fastän det där i ett skede kändes som om den var här för att stanna.

Vad spenderade du mest pengar på? Borde ha investerat i en ny kamera. Investerade istället i två dyra kappor och några resor. Gillar dock kapporna väldigt mycket, och resorna också.

Något du önskade dig och fick? Champagneglas till min födelsedag!

Något du önskade dig och inte fick? Ett fritidshus med pool.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? Firade med ett 30-40-tal vänner på Spinneriet, drack bubblig dryck, minglade och mådde väl.

Vad fick dig att må bra? Min familj, ett städat hem, struktur på jobbet – sådana saker får mig att må bra.

Vem saknade du? Mina närmsta vänner, de bor alla så långt borta. Vasa, LA, Stockholm och Ekenäs (i och för sig inte evighetslångt borta).

De bästa nya människorna du träffade? Mi är en ny kompis, vi började hänga när vi var hemma med våra spädisar. Vi har ungefär samma uppfattning om vad vi vill med vardag, arbetsliv och fritid, så det är alltid skönt att snacka igenom livsläget med henne.

Mest stolt över? Märtha, som lär sig nya saker och ord varje dag och trivts så bra på dagis. Och Magnus som var hemmapappa fram till hösten (1,5 år).

Högsta önskan just nu? Har att göra med ett hus och ett bud.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  Alltså just nu har jag inte så mycket framtidsplaner, tycker jag redde upp min vardags- och arbetsbild ganska bra den här hösten. Så nu skall jag försöka hålla mig till det. Kanske skall jag tvätta bilen oftare, den har varit ganska skitig det här året. Eller klippa håret oftare, det var så risigt mellan varven. Kanske försöka äta mera frukt. Enkla saker att göra annorlunda helt enkelt.

Nästa
Föregående

You Might Also Like

Inga kommentarer

Leave a Reply