Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Resor

En sväng till Stockholm

8 februari 2016

Vi drog till Stockholm över helgen. Som seden tydligen påbjuder då jag tar mig an korta flygresor uppstod den där vidriga huvudvärken, likt ett spjut in över vänster öga, innan landning. Tårarna rann och smärtan var olidlig i några evighetslånga minuter. Hade glömt att ta med räddaren i nöden: nässprayet. Nåja, som tur går det över när man landat.

_MG_8023

Vi tog oss direkt till Junibacken. Hur har jag missat denna underbara instans. Det här var sannerligen inte sista gången vi besökte det här stället. Märtha var helt i sitt esse i lekrummen och Pippis hus, och jag skulle ha kunnat åka det där tåget med miniatyrscener ur Astrid Lindgrens värld flera gånger. Sedan tog vi en båt till slussen och vandrade mot ett glas eftermiddagscava.

_MG_8049

Detta glas intogs vid Nytorget i sällskap av Ari och Astrid, som precis hade landat för denna syskonhelg. Sedermera drog vi vidare till Telefonplan och Essi, Eriks flickvän som bor där. Magdalena och Paulo dök upp och senare också Erik. Det blev en mycket fin kväll där Astrid uppvisade sina talanger i storytelling och vi åt kexchoklad och vietnamesiska vårrullar och drack cola ur sådana där miniatyrburkar som dessvärre ännu inte nått den finska marknaden. 

_MG_8079

Nästa dag mötte vi upp gänget på ett mysigt café i kvarteren, AB Café, och jag åt årets hittills läckraste fastlagsbulle, eller semla om man vill ta den språkliga seden dit man kommer. Färsk bulle, lösvispad grädde, kornig mandelmassa. Ajaj jag var i mitt esse. Dagen fortsatte med strosande på stan, både burgare och pizza och till kvällen ett underhållande spel innehållandes charader. Sådant man får feeling av en lördagskväll i det här skedet av livet.

_MG_8099

På söndagen var det dags för brunch innan vi alla åkte hemåt till Helsingfors med olika flyg och båt. Vi gick och spanade på de små husen på Söder, så fascinerande att det faktiskt finns kvar små trähus mitt i stan.

_MG_8126

Vi kollade utsikt och intog sedermera en mycket smarrig vegansk brunch på Kafé 44, ett ställe där Essi jobbar nu som då.

_MG_8109

Efter en sväng via Fotografiska tog vi båten hem. Den där tidiga vårkänslan som Stockholm bjöd på återfanns på inget sätt i Helsingfors denna oerhört gråa morgon. Det var nästan som om dagens väder exemplifierade färgen grå i all sin glåmiga ”prakt”. Men det gör inte så mycket, alla små get aways livar sannerligen upp vardagen den här tiden på året.

Nästa
Föregående

You Might Also Like

Inga kommentarer

Leave a Reply