Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Okategoriserade

Rörd, störd med mera – en lista

12 mars 2016

Kopierade en lista av Peppe som i sin tur hade lånat den någon annanstans ifrån. Och pyntar upp med lite blomsterfoton tagna för Kevätmessut ifjol. 

_MG_7334

EN GUILTY PLEASURE
Dricker allt för mycket cokis. Men fy fasen vad det kan vara gott med en cola som blivit riktigt kall i frysen och så knäcker man den framför datorn, i samband när man har riktigt mycket bilder att redigera och en god podcast i öronen.

NÄR GRÄT DU SENAST OCH VARFÖR?
Gråter inte så ofta, men blev väldigt rörd i går när jag här och där i stan såg traktormarschen, det vill säga massor med bönder som demonstrerade i centrum av Helsingfors. När jag såg traktorer uppradade i långa rader vid salutorget med skyltar som ”inga bönder, ingen mat” tog jag nästan till lipen. Jobbar så mycket med att sprida budskapet om närproducerad och inhemsk mat både på Marthaförbundet och via företaget, så det hela kändes väldigt viktigt och nära.

NÄR KAN DU VERKLIGEN, VERKLIGEN VARA DIG SJÄLV?
Eeeeh, vem är jag ens? Det är nog med Magnus, som har både glädjen och omaket att få ta del av alla mina sidor. Och så får mina syskon och bästa vänner se de flesta, men jag besparar dem från en del.

_MG_6655

TRE SAKER DU AVSKYR
Starkt ord, jag skulle säga att det är få saker jag verkligen avskyr förutom de uppenbara som involverar krig och elände och medmänniskor som far illa.

På ett mer underhållande plan kan jag räkna upp sådant jag ställer mig undrande till för tillfället. 1. När man skriver med en massa ……… jag har fortfarande inte listat ut vad det betyder, om det är positivt ……… eller negativt, har länge spekulerat kring detta. 2. Därtill ställer jag mig också frågande till vidrig stämning i olika kommentarsfält, fy fasen vad internet kan vara skitigt, sådant där klarar jag inte alls av längre. 3. Torra croissanter är jag heller inget fan av.

HUR VAR DU I SKOLAN?
Blyg och ganska tyst men ändå bestämd och talade när jag hade något att säga, som i dag alltså.

VAD BLIR DU STRESSAD AV?
Att driva många parallella projekt, det är verkligen utmanande. Att klä på barn om morgnarna, nästan lika utmanande.


_MG_7357

TRE SAKER DU ÄLSKAR:
Att badda i en varm pool med bra människor. Nya glasögon. Att städa och feja med en riktigt bra podcast i öronen.

HUR TROR DU ATT ANDRA UPPFATTAR DIG?
Kreativ, blygdryg (men är alltså endast blyg, tror och hoppas jag), ganska rolig.

HUR UPPFATTAR DU DIG SJÄLV?
Som en jäkla idéspruta i många sammanhang. Som en kvinna mitt i 30-års krisen i de allra flesta sammanhangen.

EN SITUATION SOM DU TYCKER ÄR JOBBIG / PINSAM.
Mingelsituationer på finska. Alltså jag är ju tusen gånger bättre än för tio år sedan, men fortfarande är det jäkligt svårt. Mingel kräver ju ofta snabba reaktioner, men jag är väldigt trögtänkt på finska och behöver tid.

_MG_7338

NÄR KÄNNER DU DIG SOM VACKRAST?
Riktigt rena glasögon, nyklippt hår utan slitna toppar, rena skor, orangerött läppstift och eftermiddag på något soligt ställe. Gärna iklädd kaftan.

VAD SKRATTADE DU SENAST ÅT?
Vi plockade ihop en massa babykläder för att sälja vidare häromdagen och hittade Märthas gamla tuttar (för läsare i Sverige: napp går under benämningen tutt i svenskfinland) som hon aldrig visade något intresse för i späd ålder. Nu blev hon djupt intresserad, och ägnade mycket tid åt denna nyfunna skatt och uttryckte sin kärlek genom att säga ”jag älskar sånhä tutt”. Då skrattade jag.

_MG_7341

NÅGOT DU FUNDERAT MYCKET ÖVER
Livet, i det stora hela och i varje liten detalj. Oklart om det finns något jag inte funderar på för tillfället.

TRE SAKER DU ÄR RÄDD FÖR.
Farliga sjukdomar, jättehög kvarskatt och internet i allmänhet, osäkert ställe trots alla sina uppenbara fördelar.

_MG_7366

Nästa
Föregående

You Might Also Like

Inga kommentarer

Leave a Reply