Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Inredning Okategoriserade

Alla arbetshörn

13 mars 2016

Anna bloggade om sina ateljéer genom åren. Jag blev inspirerad, och i samband med en rejäl rensning på datorn gick jag igenom foton från tidigare hem här i Helsingfors och plockade ut bilder på arbetsbord under åren. Låtom oss ta en titt.

Ovan ses min första hemmajobbarstation, i min andra Helsingforslägenhet, vår första gemensamma med Magnus. Året var 2009, och jag har för mig att det var samma år jag sade upp mig från det dåvarande jobbet och inledde en osäker frilanstillvaro som jag kombinerade med slutarbetet från Arcada. Vid detta lilla bord, en gammal kateder, sörplade jag förmodligen läskeblask, skrev blottande och bestämda blogginlägg, försökte föreställa mig mitt liv som egen företagare och skrev slutarbetet mellan varven. Herrejess, jag är kanske inte en annan människa i dag, men nog fasen har man förändrats sen den här tiden.

IMG_8952

Vi lämnade Topeliusgatan för Tölögatan och en oerhört ljus lägenhet. Den var så ljus att man blev livskraftig bara av att vara där, och steg upp klockan sex av sig själv och bakade muffins och liknande otippade infall.

Jag började jobba deltid på Marthaförbundet vid den här tiden, men resten av veckan spenderade jag vid den röriga katedern. Härifrån distribuerade jag bland annat mängder av boken Loppisfynd, boken jag gav ut 2010, och fortfarande ägnade jag mig åt stylingjobb och skrev en hel del kolumner, matbloggade aktivt med Magnus och gjorde gratistidningen Gorilla med Taika och Malin. Minimalist, det var jag inte.

 

IMG_8590

Sakteliga började jag dock minimera på prylarna i min omgivning, det här är rent av kliniskt om jag jämför med min första lägenhet. 

 

 

 

_MG_9517

Så här prydligt var det just innan vi fick nys om att ägaren skulle flytta in, så då var det bara att plocka ihop och flytta vidare. 

_IMG_6088   

Vi flyttade till den fjärde lägenheten i Tölö, nu på Runebergsgatan. Den var mörk, nyrenoverad och fräsch, men inte alls vår stil, vet inte vad som drev mig att tacka ja till den. Trivdes inte alls, och efter ett halvt år skulle den plötsligt säljas, så vi fick en god orsak att flytta. Men en arbetsstation hann såklart inrättas. 

skrivbord 

Här satt jag halva veckan och åt tydligen tonfiskröra medan jag planerade föreläsningar och administrerade bloggtjänsten Ratata. 

_MG_1256

Sen flyttade vi till vårt nuvarande hem i Kronohagen. Innan Märtha tog över sovrummet använde vi den stora entrén som arbetsrum. Numera är den vårt sovrum.

_MG_4138

Sen installerade jag ett skrivbord i vardagsrummet. Sedermera har jag blivit så störd på att ha mycket prylar framme att även bokhyllan lagts i förvar. 

arbetsrum

Alla olika sommarboenden har ju givetvis haft sina arbetsstationer. Här på Kråkholmen. Skrivbordsstolarna var ett containerfynd. 

_MG_9813

Och så här ser det ut i dag, vi jobbar vid matbordet i vardagsrummet. Jag på torsdagar och fredagar om jag inte är ute på något fotouppdrag. Magnus om kvällarna. 

_MG_9822

 

Och när det behövs extra koncentration, ljusa ytor och utrymme för fotografering eller utbyte av andra frilansare drar vi givetvis till Spinneriet. Senast förra helgen, då vi planerade ett extra roligt uppdrag som jag ser mycket fram emot att dela med sig av. Det blir en späckad vår på projektfronten – broschyrer, magasin, böcker och what not är på gångs, nu är det bara att köra igång!

Nästa
Föregående

You Might Also Like

Inga kommentarer

Leave a Reply