Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
DIY Inredning

Påskpysslarn tipsar

18 mars 2016

Såhär en solig fredag blev jag plötsligt lite ivrig inför påsken. Denna högtid som jag i ungdomens dagar tyckte var så jobbig. Det brändes kvistar och bråte i brasor på träckig åker, var kallt hemma för det skulle vädras, kläderna luktade rök och det var överlag en sådan där känsla av att man ”måste ta tillvara på det fina vädret”. Det vill säga en helt bra känsla, men jag var inte en sådan ungdom som gick ut och tog tillvara på det fina vädret.

Men det där ligger ju i det förgångna, nu drar jag mer än gärna på mig solglasögonen, packar ner termosen och går ut i vårsolen. Och i påsketider har man ju tid för sånt. Tid för lite påskpyssel med barnet skall jag också vaska fram, så jag började med att vaska fram påskpyssel jag ägnat mig åt de senaste åren. Hoppas det skall inspirera! Och observera – jag är en pysslare med dåligt tålamod, så detta torde de flesta klara av!


_MG_9968

Förra året spenderade Magdalena, Paulo, Mango, Märtha och jag en mysig påsk i morbroderns familjs hus utanför Genève. Som alltid när vi är där gick vi loss på Carrefour, och särskilt deras påskavdelning. Några riktigt vanliga ägg inhandlades också, som vi blåste ur och målade med helt vanlig tusch.

_MG_8717

Solen sken som aldrig förr på Spinneriet våren 2015, och efter att min mamma hämtat dit ett gäng kvistar kände jag givetvis ett stort behov av att påska till dem. 

_MG_8721

Lite gammalt silkespapper och ståltråd var det enda som behövdes. 

_MG_9616

Och så här fint blev det när små blad dök upp. 

pask-web

En påsk när Märtha var lite yngre gjordes påskkort åt hela släkten. Oerhört sött kan jag tycka.

_notis3

Som sagt – dekorera ägg med tusch, mycket enkelt och riktigt roligt. 

podd_pask

Och slutligen, vill ni verkligen komma i påskstämning – ta och lyssna på senaste avsnittet av Marthapodden. Finns på Soundcloud och iTunes. Jag och min kollega hushpllsrådgivare Backström diskuterar traditioner och mat. 

Nästa
Föregående

You Might Also Like

Inga kommentarer

Leave a Reply