Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Okategoriserade

Vårlistan

8 april 2016

Det här har förvandlats till någon form av fredagsblogg, den enda dagen i veckan jag verkar vara kapabel att lösgöra tid för att leverera. Man fasen jag ger inte upp, en vacker dag har jag hittat receptet för att få in lite vardagsbloggning någonstans mellan jobb, den dagliga städningen, kvällsjobb och de obligatoriska 2–3 avsnitten av Modern Family, för det är ju så ROLIGT (bloggandet alltså, men Modern Family också för den delen, särskilt Phil). Tills dess, svar på delar av en vårlista funnen på Ratata! Nu är det faktiskt också ett år sedan Ratata bytte ägare och jag gav över till  Nanó, Jenna och gänget, en eloge till dem som dammat av och livat upp bloggtjänsten, oerhört roligt att följa med.

Hur hoppas du att våren blir i år?
Fantastisk och lärorik – något mindre skall man väl ändå inte begära.

_MG_0303

Hur hoppas du ditt liv kommer se ut nästa vår?
Ett år har gått och man torde ju ha lärt sig något på vägen, så ungefär som nu men lite bättre. Och kanske man skulle få inslängt en vårresa där mellan varven – hoho så trevligt det är att åka ner i Europa och få en föraning om grönska och vårvärme. Bilden från ovan från i fjol, när Märtha var på en tur i franska berg.

_MG_1415

Jag, på en hotellinvigning förra veckan, snackandes med farfar.

Vad är ditt vårplagg nummer ett?
Min gröna Rodebjerkappa, suktar efter att börja lufta den. Och förstås loafersen med öron från Minna Parikka. Dessa två i kombination, så kan man ha lite vad som helst där emellan.

_MG_0407

Klassiskt vårjobb är att skapa sommarstämning utomhus! Faktiskt en av mina favoritsysslor om våren, gärna med podcast i öronen och obegränsat med tid.

Hur förändras musiken du lyssnar på under våren?
Våren och julen är den enda tiden på året då jag verkligen aktivt tar beslutet att lyssna på musik. Exempelvis i bilen här om dagen, när alla podcasts var slut, kom jag på att man ju kan lyssna på musik och slog på radion och sjöng med i gamla ballader och mådde ganska så bra när jag susade Västerleden fram.

Har du några särskilda vårprojekt på g?
Ja herre min tjäder, köpte ett ”fritidshus” just precis så det om något är ju ett projekt i hästväg. Jag ber att få återkomma med detaljer kring det hela.

_MG_4169

Ett år var det tydligen väldigt varmt i månadsskiftet maj-juni.

Vad önskar du dig i vår?
Varma eftermiddagar så man kan hänga på bryggorna på Vedkajen efter jobb och dagishämtning. Där skall det sörplas te och snickesnackas med mitt nuförtiden ganska så stora barn (främst i jämförelse med förra året).

_MG_1817web

Att kollegorna på Marthaförbundet börjar snacka om nässlor och andra vilda ätbara växter är ett tydligt vårtecken.

Föredrar du våren eller hösten?
Hyser varma känslor för dem båda, de är så förknippade med förväntningar på väder, jobb, vardagsrutiner, stundande högtider, semestrar, uppstart av projekt. Ja, som livet är mest egentligen, men extra av allt just våren och början av hösten.

Vem/vad är din vårförälskelse?
Det är nog det där huset. Tror och hoppas att förälskelsen sakta men säkert skall växa sig till riktig kärlek vad tiden och säsongerna lider.

Tre saker som stoppar vårkänslorna.
1. Den alltid lika vanligt förekommande kylan när man i sin naivitet skippat vantarna och börjat använda vårjackan för tidigt.
2. De första soliga dagarna man missar för att man hukar inomhus framför en dator.
3. När man läser bloggar drivna av folk i södra Sverige som lägger upp bilder där de är utomhus i endast tröja eller t-skjorta redan i april. Så är det INTE här.

Har du redan några sommarplaner?
Inte heller denna sommar. Konversationer om en Italiensemester med min kusin har förekommit, och så finns det ju ett helt hus att bekanta sig men. Man får se ”när det lugnat ner sig” vad som är rimligt. Är ju såklart supersugen på exakt ALLT vad sommaren har att erbjuda!

_MG_9080

Bonus: Bra vårbild från en Oslo-resa för två år sedan. Ack livet, vad det ändå levererar. 

Nästa
Föregående

You Might Also Like

Inga kommentarer

Leave a Reply