Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Folkets hus Inredning Okategoriserade

Renoveringen har kört igång

12 maj 2016

Som nämnt, ett föreningshus är införskaffat. Att äga ett gammalt hus med ett annat syfte än boende från början har länge varit en dröm. Det började med fantasier om att bygga bo i en gammal bensinstation, men några sådana har jag inte skymtat i de trakter som intresserat mig. Därtill har vi cruisat runt på diverse industriområden för att spana på tomma huskroppar med lastbryggor och stora fönster, men det känns kanske som ett lite väl omständigt projekt. Och en gammal skola hade man ju inte precis tackat nej till. Men så dök detta föreningshus upp. Det kändes inte självklart direkt, men efter några vändor i huset var det en ganska så klar sak att detta var huset för oss.

Men med en sådan här gammal koloss följer givetvis en hel del renovering. Massor om man har tid och råd. Eller så lite åt gången, med mycket eftertanke, och helst på nollbudget (många skrattar gott när jag nämner det ordet). Eftersom det här huset kommer att fungera som en fritidsbostad/studio, har vi ingen brådska och inser det välbehövliga i att ”känna in” vad som är rätt. MEN, gott om tålamod har vi inte. Så vi har kört igång ändå. Vi börjar med det som vi tror att är det lättaste, scenen och de två rummen intill, för att liksom få lite feeling för det här med renovering.

_MG_7894

Scenen skall hållas som sådan. Exakt hur vi använder den framöver är oklart, men eventuellt som sovrum till en början, och så givetvis för spontana framträdanden. Jag tycker inte heller att det skulle vara helt fel med ett piano här uppe. Väggarna på scenen är ok, så här kommer endast piffas med färg. Det bruna golvet kommer att bli en ljust grå ton. Notera också luckan i golvet, där kan man placera sufflören sen när det är dags för jultablå. Eller så bara extra dynor och täcken om man vill vara praktisk av sig. Taket var täckt av vita skivor som Magnus rev ner. Under dem dolde sig ett flagande lila tak, som han sedermera skrapade. Vi kommer antagligen hålla det så till en början. Listerna skall även de få en grå ton, lutar det åt för tillfället i alla fall. 

 

_MG_7887

Till höger om scenen finns ett litet rum som skall bli Märthas rum. Också här skall befintligt tak och golv målas. De gamla skivorna från väggarna har rivits ner, och exakt hur vi isolerar ytterväggarna är ännu inte bestämt. Pappor och google har ivrigt konsulterats, och det finns många vägar att välja. Nåja, när nya skivor väl är uppe skall de antagligen tapetseras. Har alltid suktat efter att få tapetsera ett rum, och här har jag ju nu en otrolig chans. Är ytterst intresserad av Hanna Wernings Wonderland-kollektion för Boråstapeter. Den här tapeten var verkligt fin, men tror den blir för kall och att vi kanske satsar på den gröna versionen. Återstår att se – allt kan förändras!

Det slutliga piffet består av en grön högsäng i metall som jag köpte på en facebookloppis, ett litet ljusblått vitrinskåp jag köpte från loppis under studietiden får agera garderob, och så skall vi fixa något litet bord och en matta och tunna gardiner för fönstret.

Kuriosa: Under golvet i det här upphöjda rummet hittades tegelstenarna från spisarna som funnits i huset men rivits för tiotals år sedan. De kanske man kan ta tillvara i trädgården tänker jag, liksom göra en kvadrat någonstans där utemöblerna kan stå.

_MG_7891

Rummet till vänster om scenen har fått namnet ”rekvisitarummet”. Här finns nämligen ett väldigt stort skåp som vi fick på köpet, i vilket jag placerat min fotorekvisita. Exakt vad detta rum kommer att användas till framöver är lite oklart, trappan mitt i gör att det är lite otympligt, och någon gästsäng ryms inte precis in. Så det kommer antagligen få fortsätta agera rekvisitarum/arbetsrum. Här tänker jag mig en tapet i varmare toner, kanske något i stil med denna. Kul är också att det finns en dörr ut på gården från detta rum. 

_MG_7904

Bonusbild, kvinna i sin favoritoutfit för tillfället. Bekväma mjuka byxor, ljusblå skjorta och stor svepande jacka. Och nya glasögon, SOM jag gillar dem. 

Nästa
Föregående

You Might Also Like

2 kommentarer

  • Svara Kugge 12 maj 2016 at 13:52

    Wow! Blir så inspirerad av ert projekt!

  • Svara Clara Kron 12 maj 2016 at 20:45

    Helt fantastiskt inspirerande! Ska bli superroligt att följa dessa projekt!

  • Leave a Reply