Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Matfotografering Okategoriserade

Sponsorerat: Sommarfestens godaste munsbit

16 maj 2016

Det här inlägget är ett kommersiellt samarbete mellan Hellmann´s Suomi, Suomen Blogimedia och Karkki. 

Den här veckan fyller jag majonnäsbrandet Hellmann´s instagramkonto (@hellmanssuomi) med receptinspiration inför sommarens fester. Det blir munsbitar till examensfesten, sommarminglet, midsommarmyset, födelsedagsfesten och släktträffen. Eller vad du nu firar under sommaren som kräver plockmat. Dessutom pågår där en tävling med Hellmann´s-produkter i prispotten (majonnäsförrådet blir fyllt inför grillsäsongen om du vinner), så in och tävla, vinstchansen är stor!

I lördags gjorde Magnus och jag ett gäng recept, och rätten nedan kom att bli min absoluta favorit. Riktigt krispigt panerad fisk, fräscha (och även de krispiga) salladsblad och mjuk majonnäs smaksatt med pepparrot och saltig kapris – en perfekt munsbit till förfesten, minglet eller som förrätt.

_MG_8404

Panerad fisk med pepparrotsmajonnäs
(receptet räcker till ungefär 15–20 munsbitar. Receptet kan givetvis också anpassas till större portioner.)

200 g gösfiléer
1 dl panko (japansk version av ströbröd) eller vanligt ströbröd
1 ägg
1/2 dl mjöl
Salt & peppar
Smör & olja
1 dl Hellmann´s majonnäs
1 tumme pepparot
Hjärtsallad (endivesallad funkar också bra)
Citron
Kapris

Majonnäs: Finriv pepparrot och blanda med majonnäs. Låt stå och dra i kylen en stund eller under tiden du fixar fisken
Fisken: Panera fisken – du behöver tre skålar. Placera mjöl i den första skålen och salta och peppra. Placera ägg i den andra och vispa upp. Placera panko  den sista skålen. Torka av gösfiléerna med hushållspapper och dela upp dem i mindre bitar (likt fiskpinnar). Doppa dem först i mjölet, sedan i ägget och slutligen i pankon, klappa gärna in rejält med panko i filéerna. Placera dem på en torr skärbräda. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek filébitarna cirka 3 minuter per sida, pannan får gärna vara het men inte så att smöret bränns. Placera filéerna på salladsbladen och skvätta över lite citronsaft, klicka över pepparrotsmajonnäs och strö över av kapris. Klart!


 

Tips! Är du ett fan av majonnäs och burgers, passa då på att göra ett stopp på någon av de tio restaurangerna som är med på Hellmann´s Burger Route. Alla restauranger serverar burgare, på sitt sätt, men med en gemensam nämnare: Hellmann´s majonnäs, ett hett tips för alla burgarfantaster där ute med andra ord. Burger Route pågår fram till den 12.6, bland annat på Funky Burger, Roslund och Street Gastro. Alla restauranger finns listade här. 

Nästa
Föregående

You Might Also Like

Inga kommentarer

Leave a Reply