Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
DIY Folkets hus

Märthas kiosk, del 1

19 maj 2016

Vi har inte hunnit spendera så mycket tid vid vårt föreningshus ännu, och allt som oftast har jag haft någon form av kampanjbilder som skall fotograferas. Och detta leder såklart till att vi fixar lite här, lite där. Gräver en grop, krattar en hög, river ett kök, tömmer en skrubb, moppar ett golv. Lite punktinsatser här och där alltså. Men i helgen färdigställde vi nästan ett projekt. Det fanns nämligen en gammal talarstol i huset, hopbyggd av paneler, kanske någon gång på 90-talet. Visserligen är en talarstol det utmärkta verktyget för att öva upp retoriken på hemmaplan, men likväl tog vi beslutet att förvandla den till en kiosk åt Märtha.

_MG_8427

Sagt och gjort, medan jag gick på en promenad för att bekanta mig med grannskapet hade Magnus sågat bort överflödiga kanter och upp ett hål. Brädor borrades upp utanför och inuti kiosken. Väl tillbaka från promenaden hade Märtha somnat, och vi jobbade mot tiden för att få kiosken färdig innan hon vaknade.

_MG_8446

Jag rusade in och plockade ihop diverse rekvisita jag kan tänka att ett barn gillar i en kiosk: kaffekoppar, fat, små skedar, och fick med mig två halvfulla målarhinkar också. Utsidan blev duvblå. Brädorna blev i en grön griffeltavelfärg, och så hittade jag en liten skiva med ett hål i bakom ett skåp som vi också målade med samma färg, där kan man skriva aktuellt utbud i kiosken och annat viktigt. Inuti målade vi med färgen vi använde i vårt kök. I uthuset hittade Magnus ett gäng svarta lister, som blev tak.

_MG_8455_MG_8465

Nu återstår lite piff, taket måste få ett snyggare avslut och så skall vi hänga upp lite krokar och grejer inne i kiosken. Nästa gång det finns lite tid över skall jag föreviga slutresultatet.

Nästa
Föregående

You Might Also Like

2 kommentarer

  • Svara Kugge 20 maj 2016 at 08:46

    Åh jättefint! Älskar rapporterna från ert projekt! Och Märtha måste ju vara superduperglad över sin kiosk! 🙂

  • Svara emzi 20 maj 2016 at 12:39

    Härlig liten kiosk 😀

  • Leave a Reply