Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
DIY Folkets hus

Juniveckosluten

14 juni 2016

_MG_0453

Med en podd i öronen rev jag upp lite plastmatta i vår hall häromdagen. Undertill fanns ett betonggolv, som eventuellt skall slipas och behandlas på något sätt. Måste eventuellt konsultera internet lite mera innan det blir av, men att googla renovering är i och för sig lite som att googla någon form av åkomma. Man blir bara än mer rådvill efter en stund på nätet. Några livs levande konsulter och sunt förnuft känns tryggare.

_MG_0459

Före-bild! Exakt när efterbilden kommer är ytterst oklart. 

_MG_0429

Den här lilla plätten skall beläggas med ett gäng tegelstenar som någon gång i tiden varit en vedspis i huset. Vi hittade dem inslängda under scengolvet. Här ser man också den sneda och vinda köksingången, som vad tiden lider skall få sig lite omvårdnad och en trappa. 

_MG_0422

Min 30-årspresent (stolen) gör sig väl vid trappan. Här är det varmt, vindskyddad och bra utsikt över förbipasserande grannar, grannhästar och grannhundar. Har inte många föreställningar om semestern, men en försiktig har jag, och det är att jag skall sitta i denna stol med en kopp te tidiga morgnar då Magnus och Märtha ännu inte vaknat. Kanske lyssna på en god podd eller rafsa ner något i ett krispigt anteckningsblock.

_MG_0423

Köpte mig ett utomhusmöblemang i en facebookloppis, faktiskt EXAKT ett sådant jag varit på jakt efter. Min goda vän Kajsa tipsade mig, den kvinnan har sannerligen god koll på min stil. 

_MG_1145

Härom dagen hade vi en första bjudning i vårat hus, firade Eriks och Magnus födelsedagar. Ganska kalasglada typer. Mango fick bland annat två äppelträd. 

_MG_1147

Det dukades upp i det så kallade ”bufférummet”, ett rum bredvid köket med en stor disk. Nån gång skall detta rum kanske bli ett sovrum, men än så länge är det ett förvaringsrum. Men det var ju faktiskt ganska bekvämt med denna enorma disk att duka upp på.

 

 

 

_MG_1161

Det skvallrades, tramsades, lektes och sjöng, innan gästerna drog vidare. 

_MG_1181

Och vi klädde oss varmt för att gå på den årliga byafesten för att mingla loss med trevliga grannar som alla hade något minne av vårat hus. En hade varit där på yoga, en annan på auktion och ganska många på fest verkade det som.

Nästa
Föregående

You Might Also Like

2 kommentarer

  • Svara Johanna 21 juni 2016 at 13:19

    Åh vilka ljuvliga bilder! Är på jakt efter en sådan rottinggunga, var är den köpt? Glad sommar!

    • Svara Karin Lindroos 23 juni 2016 at 09:33

      Den är superbekväm! Tror den är från parolanrottinki.fi

    Leave a Reply