Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Folkets hus

Sommar i huset

12 juli 2016

Vad har hänt i vårt hus på senaste tiden då? Förutom att jag trivs bättre och bättre för varje dag, och verkligen börjar känna mig hemma här i vårt hus, har det hänt lite smått och gott. Eller vad fasen är det jag skriver, försöker förmildra omständigheterna på något vid, kaos är vad det är allt som oftast, men det börjar bli ordning i detta kaos. Att ha semester men egentligen inte och renovera samtidigt var ju inte en så enkel ekvation.

_MG_2017

Exempelvis har Astrid visat sig vara bra på att placera tegelsten i fina mönster. Hon bad mig kolla upp ”tile patterns” på Pinterest, vi tyckte det här såg bra ut, och så var hon igång.

_MG_2041

Planen var, eller är fortfarande, att belägga den här lilla bakgården med sten på ett eller annat sätt. Vi började med tegelsten som fanns inslängd under scenens golv, och tidigare varit spis i huset. Skall fortsätta på detta projekt vad tiden lider, men vi var tvungna att ändå fira att projektet inletts med en midsommarskål på bakgården.

_MG_2002

En del sommarmat har det blivit. Grannens jordgubbar, en annan grannes nypotatis och kylskåpsfynd. Jag drar mig alltid för att gå i matbutiken, tycker det tar så evinnerligt länge och är så tråkigt. Däremot ÄLSKAR jag att handla vid sådana där små stånd som dyker upp längs med vägarna under somrarna. Allra helst skulle jag vilja prenumerera på någon slags matleverans en gång i veckan också på somrarna.

_MG_2521

Vi har haft kusinträff och käkat potatissallad och grillat i mängd. Och catchat upp om vad som hänt det senaste året. Nån väntar tillökning i familjen till hösten, nån annan flyttar till Nairobi, en tredje till Singapore. En bra kusinskara, alltid lika roligt att träffas.

_MG_2510

Mitt gudbarn/kusin Elias stannade här några extra dagar, och han om någon förstår vikten i estetiken i mat. Alltid goda drycker och maträtter när Elias är på plats, som lemonad med blåbär.

_MG_2590

Vi har plockat blåbär också mellan varven. Sådana otroliga bautablåbär alltså. Och givetvis bakades det paj mitt i natten, som avnjöts framför filmen om pingvinerna i Madagaskar. Tycker deras citat ”Just smile and wave boys, smile and wave” är så klockrent. Så får man ju göra ibland, bara le och vinka, så blir det nog bra.

Nästa
Föregående

You Might Also Like

1 kommentar

  • Svara emzi 17 juli 2016 at 13:49

    Jaaaa! Smile and wave! Så bra alltså!

  • Leave a Reply