Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Folkets hus Inredning

Märthas rum

22 juli 2016

Märthas rum är först ut att vara så gott som färdigt. Till och med listerna är uppe. Nu är det bara elen som fattas och lite inredningsmässigt finlir. Det här rummet är ett av rummen bredvid scenen, och var när vi flyttade in förvaring för julgransfötter, luciaklänningar, talarstolen och en lång bänk. Väggarna var täckta av spånskivor i svagt limegrönt och taket till hälften målat i en ljus nyans.

_MG_6010

Spånskivor har dragits ner och isoleringen har gjorts på nytt.

_MG_0439_MG_1992

Såhär såg det ut för några veckor sedan. Spacklat och sedan slipat, målat och förberett för tapet. 

_MG_5289

Och här är slutresultatet. Golvet målades ljusgrått, taket vitt och tapeterna från Borås tapeter är uppe (blev två överlopps rullar om någon bloggläsare skulle vara intresserad av att köpa loss för en fondvägg eller liknande. Maila mig i så fall för mera info). Det blev ett oerhört mysigt rum, eller i alla fall jag upplever att det skulle vara ett riktigt drömrum om man var ett barn. Det är en liten trappa upp, och sedan litet och mysigt. Sängen köpte jag på ett facebookloppis, nattduksbordet är ett gammalt telefonbord som jag hittat på ett loppis för många år sedan, och nu äntligen hittat sin plats. Jaffa-lådan köpte jag på ett loppis i Lojo igår. Pigtittaren är min gamla som jag målade om med färg från vår köksrenovering i stan.

_MG_5287

Eftersom det här rummet är i samma nivå som scenen, det vill säga upphöjt, så är fönstret på golvnivå. Renoverat och fixat av Magnus pappa, som varit här och jobbat på ett otroligt sätt under våren och sommaren. Knappast skulle något här vara gjort om det inte skulle vara för våra föräldrar som ställt upp med allt från just fönsterrenovering, tapetsering, staketplanering, städning, kaffekokande, barnvaktning, listuppsättning och samtal till allt från oljepumpskännare till vattenboilerinstallerare.

_MG_5301

Såhär ser rummet ut åt andra hållet. Skåpet är även det ett loppisfynd som daterar tillbaka till studietiden och jag minns att jag fick studierabatt på det. Lite krokar och grejer skall fixas här ännu.

_MG_5297

Och så ber jag att få återkomma med flera bilder när jag tagit mig tid för lite ytterligare fix.

Nästa
Föregående

You Might Also Like

9 kommentarer

 • Svara emzi 22 juli 2016 at 13:50

  Supermysigt ser det ut 😀

 • Svara Mia 22 juli 2016 at 16:19

  Så otroligt fint, personligt och mysigt rum!

  • Svara Karin Lindroos 26 juli 2016 at 08:18

   Oj tackar – tror Märtha skall trivas här, skulle i alla fall jag ha gjort som barn (och ännu också)

 • Svara Sari 22 juli 2016 at 16:46

  Aivan ihana!

  • Svara Karin Lindroos 26 juli 2016 at 08:18

   Kiitos 🙂

 • Svara Cecilia 24 juli 2016 at 20:55

  Vilken superfin tapet! Vad heter den?

  • Svara Karin Lindroos 26 juli 2016 at 08:15

   Den är från Borås tapeter och heter Hoppmosse, ur kollektionen Wonderland

 • Svara miilo 25 juli 2016 at 14:06

  huhu, så snyggt det blev!

  • Svara Karin Lindroos 26 juli 2016 at 08:14

   Tackar tackar, så fånigt nöjd

  Leave a Reply