Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Resor

Sista semestersuckens snapshots

8 augusti 2016

De sista smäktande semesterdagarna är förbi för länge sedan, och semestern var verkligen den bästa på länge. Sedan jag för något år släppte väderapparna och den här sommaren till och med släppte kravet på att vara så där superledig (hinna plöja magasin i vertikalt läge och sånt) har sommaren blivit ganska så kravlös och därmed skön. Eller just den här sommaren i alla fall.

_MG_6038

Vi drog med familjen och syskonen på den årliga Nyykaabiresan, och spenderade några väldigt mysiga dagar med min morbror med familj, kusiner, småkusiner, mormor och andra klassiska Nykarlebykontakter. 

_MG_6058

Vi drog till Andra sjön på kvällsdopp allihopa, det är ett måste under det årliga sommarbesöket här i vår mammas hemstad Nykarleby. Andra årliga måsten är att ta ett foto på kyrkan, handla i Herlers bokhandel, äta glass på torget och gå över bron både vid kyrkan och vid kraftverket på väg till mormor. 

_MG_6065

Det blev inte allt för många dopp den här sommaren inser jag nu, men det här var sällsynt behagligt.

_MG_6021

En kväll arrangerade min morbrors familj gårdsloppis, och jag hade med mig en hel del plagg att sälja.

_MG_6046              

_MG_6106    

När gårdsloppiset var avklarat drog vi iväg till Evijärvi. Chillade på ö i sjö helt enkelt. 

_MG_6133

Badade rökbastu länge och varvade med dopp i sjön och hopp från brygga. Därefter åt vi middag och testade Det sociala spelet, som jag verkligen kan rekommendera. Vi var elva personer, i varierande åldrar, och det blev både roligt, intressant och allvarligt. En dag senare var det drags att dra vidare till Vasa och Replot, där Linn bjöd in till 30-års fest.     

_MG_6322

En födelsedagsfest som plötsligt och helt överraskande blev ett bröllop och tillsammans med ett toppengäng fick jag äran att för första gången vara brudtärna. Det var ack så fint, överraskande och rörande, tårarna rann på de flesta gäster.

_MG_8170

Det var en överraskningens vecka, för en vecka senare var det överraskningsfödismiddag för Peppe på The Cock. 

_MG_8167

Ganska så glatt födelsedagsbarn måste jag säga, som dagen innan lanserat sin tredje bok. Ett läsmåste, finns att klicka hem HÄR.

_MG_8172

Bubbliga drycker, ostron och utmärkt sällskap inledde kvällen.

_MG_8177

Och så fortsatte den också. Mycket rolig kväll! Sedermera körde vi hem till vårt hus, som vi tänker bo i ännu någon vecka innan det är dags att plocka ihop det viktigaste och inleda Helsingforsvardagen igen.

_MG_8188

Vi var på karneval i byn häromdagen, Märtha i sina nya tatueringar som hon är så nöjd över (alltså låtsas såklart).

_MG_8205

Helgens höjdpunkt var en massa snack med Linn och Andrea, jobb, höstplaner och framtida projekt avnhandlades över bullar, kex och te. För övrigt, i bakgrunden skymtar vårt nya staket, det är givetvis Magnus far som gjort det.

Nu skall jag fixa bokföring, på återseende!

Nästa
Föregående

You Might Also Like

4 kommentarer

 • Svara sevendays.fi/lagombackan 11 augusti 2016 at 22:07

  Men alltså jahaa, var det ni som hade gårdsloppis på den gatan en dag 😀 (Jag skådar våra vänners hus i bakgrunden, därför fattade jag plötsligt var i Nykaabi du befann dig) Jag tror vi var på väg till min mammas (man svänger till vänster vid brostugan istället för höger) och spanade in loppisskylten… Men vi orkade inte riktigt just då. Men hoppas staden var snäll med er 🙂

  • Svara Karin Lindroos 12 augusti 2016 at 11:07

   Ja – det var vi! Nykarleby behandlar oss alltid väl (hittills)!

 • Svara Camilla 11 augusti 2016 at 23:25

  Så fint ni fixat vid ”Talon”! Om ni ännu i nåt skede vill ha ett piano har jag ett att erbjuda som man får gratis bara man fixar det härifrån (finns i Ingå) 😆 Är dock finare att se på än att användas, kräver minst en rejäl stämning men är dekorativt!

  • Svara Karin Lindroos 12 augusti 2016 at 11:07

   Skulle absolut vilja ha om vi inte redan skall få ett av min farmor och farfar 🙂 Piano behövs ju för konserterna på scenen 🙂

  Leave a Reply