Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Folkets hus Inredning

Sensommarsnapshots

17 augusti 2016

Öppna landskap, så rogivande det kan vara.

Är tillbaka i Kronohagen och dagisvardagen, och som jag kan sakna sensommarfälten så här andra dagen inne i vardagsrutinerna i stan.

Gårdagens trånga svettiga spårvagn fick mig för en stund att fundera på att flytta till landet på heltid, men det är säkerligen en helt naturlig känsla så här i sensommartid. Men sen träffade jag en trevlig kvartersbekant i närbutiken och Märtha var så glad att återse sina kompisar på dagis, så då kändes stan okej igen.

Sällsynt lyx ändå att få ha det bästa av två världar, bäst att avnjuta det.

_MG_9010

Som tur jobbar jag med mitt eget företag i slutet av veckorna och kan stationera sig var som helst, och likaså Magnus, så vi får mycket tid att hänga i vårt hus. Märthas rum är så oerhört mysigt.

_MG_9014

En reafyndad shortsdress som är för stor nu men kommer till användning förhoppningsvis några somrar framöver.

_MG_9105

Nu är också arbetsrummet så gott som färdigt. Endast lister (såklart) som saknas. Här har jag suttit och jobbat de senaste veckorna.

_MG_9050

Till helgen blir det talko, skall äntligen ta tag i stenläggningen och röjningen på bakgården.

_MG_9003

Och när det känns oändligt tidskrävande att renovera hus, kan man åta sig ett mindre hus. Jag var en dockskåpsfantast av rang som tweenie, och några jular i rad fick jag ställa upp mitt juldekorerade Lundby-dockskåp i min mammas leksaksbutiks skyltfönster. Men just det här dockskåpet är min fasters gamla, nu uppiffat med tapeter och nymålade golv. Och Märtha har fått göra en djupdykning i lådorna med möbler och rekvisita.

_MG_9007

Scenen är faktiskt också nästan så gott som klar. Tror inte att den kommer att vara kritvit för evigt, känns som om det inte riktigt passar det här huset eller en scen, men till att börja med innan vi bestämt oss för hur salen skall se ut och hur allt funkar ihop får den vara ljus och fräsch. Här kan man se bilder på hur det sett ut tidigare. Den tidigare matsalen skall bli sovrum framöver, men tills dess sover vi på scenen, med myggnät för att slippa flugorna. 

Nästa
Föregående

You Might Also Like

2 kommentarer

  • Svara Kugge 18 augusti 2016 at 09:05

    Gudars så fint!

    • Svara Karin Lindroos 22 augusti 2016 at 08:41

      Tackar tackar 🙂

    Leave a Reply