Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Folkets hus Helsingfors Inredning

Rapport från vardagen

28 september 2016

_MG_4473

Jaha, vad har hänt under den senaste blogglösa månaden kanske man frågar sig? Eller så inte, men jag berättar i alla fall. Spenderar numera tiden mellan två hem, och det för med sig att det känns som om jag ägnar ungefär hälften av mitt liv åt att städa, tömma kylskåp och bära på tvätt (smutsig och ren) av och an. Men snart börjar vi ha vanan inne, rätt grejer på rätt platser, och det är ju trots allt ett kärt besvär. Här är stadsköket, färggrant alldeles som vanligt.

_MG_4478

På väggen Taikas illustration för kampanjen Svinnkampen som jag jobbar med på Marthaförbundet. Bra påminnelse att ha hängande på väggen, töm kylskåpet och ät upp! Om du vill ha ett eget exemplar skall du komma och hälsa på oss på Slow Food Festival i Fiskars nu i helgen.

_MG_4690

Vem skulle ha trott det, men inom loppet av två månader har jag gått på två överraskningsbröllop. Först var det Linns totala överraskningsbröllop, nu min faster Klaras. Men hade små aningar i bilen, att det inte var en alldeles vanlig 50-55 års fest. Här med Astrid, farfar Nisse och farmor Gertrud. Ute bland Tenalas åkrar. Fint var det! Och farmor gav en riktigt positiv kommentar om mina kläder också: ”det är nog bara du som klär i sådana där sjaviga kläder”. Tack farmor, om du läser!

_MG_3156

Jobbmängden har varit abnorm. Eller åtminstone splittrad. Det har varit ett recepthäfte om babymat, ett magasin om buskbär, en broschyr om svinproduktionen i Finland, produktbilder av skumvin och what not. Extra trivsamt är det största projektet för tillfället, en bok om olika historiska mötesplatser i västra Nyland, på uppdrag av ett gäng olika museer. Här exempelvis den gamla kvarnen i Fiskars.

_MG_5467

Elsa är med på projektet, och de senaste dagarna har vi spanat in både Lojo, Vichtis och Karkkila och förkovrat oss i allt från kvarnverksamhet till byaverksamhet. Lärorikt och roligt, boken kommer i december, berättar mera då.

_MG_5722

På utflykt i Högfors/Karkkila.

_MG_5859

Det här bordet i det här hörnet är av någon orsak så oerhört trivsamt för mig.

_MG_5857

Och det händer saker på gården och inne i huset hela tiden. Staketet gjorde Magnus pappa med följe färdigt i augusti, och nu är snart alla fönster färdiga. Till nästa blir det spis, och så trånar vi efter uppdateringen av köket. Men får se hur det går, vi pratade ju faktiskt om att ”det inte är någon brådska” när vi köpte det i våras. Men det är tydligen inte alls min stil.

_MG_5776

Mellan varven har vi gått på matmarknad.

_MG_5805

Och lill Märtha blir tre i morgon.

_MG_5070

Sällsynta stunder kan man slå sig ner och peta lite på det aningen sorgliga utbud av växtlighet på vår trappa. Nån gång lär jag mig väl hantera det området också.

Nästa
Föregående

You Might Also Like

Inga kommentarer

Leave a Reply