Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Folkets hus Inredning

Halloween & hemmafest

31 oktober 2016

I helgen ordnade vi med en inflyttnings-/halloweenfest i vårt hus. En hel del pumpor figurerade. Vår kompis Mats hade odlad tre ton denna säsong, så han bidrog med ett gäng.

_MG_9644

Märtha var i sitt totala esse över pumpakarvningen. Känner att jag är på god väg att överföra min vurm för olika festligheter, högtider och pynt till min avkomma.

_MG_9830

Magnus spred en aura av höstmys denna helg. Gick omkring i stickad tröja och sockor, gubbkeps och pysslade både med det ena och det andra. Däremellan kokade han ihop lite fisksoppa eller vevade ihop en bål med lingon och äpplen.

_MG_9879

Krattade gjorde han mellan varven också, höstmysarn. Krattning får mig för övrigt alltid att minnas hur jag stora delar av mitt liv har velat göra flera saker samtidigt. I högstadiet gillade jag krattning som motionsform, men samtidigt var det ju lite slöseri med tid att bara stå där med sina tankar. Så innan jag gick ut spelade jag in lite högläsning från biologiboken på kassett, så att jag kunde lyssna på texterna på en freestyle samtidigt som jag krattade, och på det viset förbereda mig för ett prov. Driftigt, om än väldigt bökigt. Har för mig att ljudkvaliteten var skit också.    

 

_MG_9836

Festfint inför gästernas ankomst. Här ser man vår nya spis också, vilket mys alltså. Och i högra hörnet det sista av jobben (en pärmtest), innan det var dags att puffa på lite rouge, rannsaka garderoben och lägga skumpaflaskan i frysen.  Här finns förresten en bild på hur den här salen såg ut när vi köpte. Den ser i och för sig så gott som likadan ut ännu i dag, förutom möblerna och spisen, men kanske kan vara intressant. 

_MG_9910

Festkvinnan. Chipsen upphällda, dippen omrörd och marschallerna på – redo för hemmafest. 

_MG_9841

Dagen därpå travade jag omkring och fotograferade julkort och bageriprodukter, medan en efter en sakteliga vaknade till liv och kokade kaffe. Här är förresten mitt arbetsrum. Skall förevisa det i sin lilla helhet i något skede. Det är dock lite svårt, det är liksom störst på höjden.

_MG_0048

Och innan vi drog hem till stan igen var jag givetvis tvungen att fota pumporna på den patinerade blåa stolen. Det var en självklarhet. 

Nästa
Föregående

You Might Also Like

Inga kommentarer

Leave a Reply