Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Folkets hus Inredning Julmyset

Blandad julstämning

23 december 2016

Lite blandad julstämningen – varsågod! Ovan enkla papperspåsar jag gjorde för Ungmarthas julkalender – kolla instruktionsvideo nedan.

_MG_3356

De där ljusstakarna är det allra finaste julpyntet jag har (Kähler). Så stilrena, så juliga.

_MG_3368

På bordet julens läsning. Läs Peppes bok om du ännu inte gjort det! Läste manuset i bokens begynnelse, men skall fördjupa mig i den färdiga boken under ledigheten (kanske på planet till julårsfirandet i New York!!!). Det är verkligen en bok för mig, som i allra högsta grad är en feminist och varit det så länge jag kan minnas, men råkar jag i en diskussion har jag svårt att hitta argumenten, kan liksom bara säga ” det är ju bara så, alla vet det, fatta!!”. Men här blir man serverad argumenten på ett tydligt och bra sätt. Bland annat.  

_MG_1980web

En i allra högsta grad enkel julstjärna jag knöt ihop för Ungmarthas julkalender (finns här, massor av luckor att öppna om du inte gjort det redan). 

_MG_4490

Boken vi jobbat med hela hösten har äntligen kommit från tryckeriet – den är lite som en reseguide till både historia och samtid, och du kan med fördel ha den med dig på en roadtrip i västra Nyland. Skall presentera närmare senare.

_MG_4445

Vi har varit på Spinneriets julmarknad! Är ju inte längre med i Spinneriet sedan vi köpte huset och spenderar all ledig tid här, men julmarknaden vill man ju inte missa. På bilden min vän Kajsas fina tomtar.

_MG_4627 Här i Folkets hus är julpyjamasen på – här är så pass kyligt så flanellpyjamas är det enda alternativet. Märtha svävar omkring i jumpparingarna och själv märker jag att man måste akta sig för att endast gå omkring och plocka och städa. Det finns hur mycket som helst att göra, och särskilt när man bara är här om helgerna. Men stannar såklart gärna upp framför brasan mellan varven. 

_MG_4617

Mamma var på besök en helg (hon har flyttat till Nykarleby), och vi fejade huset, Mamma köpte oss en stor maffig gran, vi åt, gick på julmarknad och gonade oss överlag.

_MG_3932

Några varv i karusellen på Senaststorget har det blivit i veckorna. Märtha och hennes bästa vän från dagis åkte tillsammans och var sjukt glada. Roligt att se dem tillsammans. 

Man kan inte påstå att det är någon som helst brist på julstämning vid byns kiosk!

Nästa
Föregående

You Might Also Like

Inga kommentarer

Leave a Reply