Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Folkets hus Inredning

En söndagstur i huset

12 februari 2017

Tog en svängom med kameran i vårt Folkets hus innan vi packade ihop och drog tillbaka till stan och kommande arbetsvecka. Det var en mycket vilsam helg med kälkåkning i skogen med grannarna, ett varv med sparkkälken, spanande ut över hästhagarna, några tecknade filmer och diverse fix och plock. Julpyntet bara fortsätter dyka upp och jag fortsätter fylla golvluckan i scenen som snart är till bredden fylld av ljusstakar och tomteskägg.

_MG_0808 Magnus serverade veckoslutets rester till lunch. Efter att ha jobbat med kampanjen Svinnkampen i några år tänker jag dagligen på hur vi skall undvika matsvinn – MAN FÅR INTE KASTA ÄTBAR MAT. Allt skall ätas innan det far illa. Och att servera allt i en bowl gör ju det hela lite intressantare. Testa!

_MG_0708

Det smala arbetsrummet är mycket svårfotograferat, just för att det är så smalt och högt. Här sitter jag hur som helst ibland och jobbar, om det inte är för kallt det vill säga. Det här är ett hus man gärna rör sig mycket i. Sitter man stilla i mer än tio minuter påminner kylan om sin närvaro. Men som tur växte jag ju upp i ett kyligt gammalt hus så vanan sitter inne att dra på sig några lager extra direkt vi stiger innanför dörren.

_MG_0699

Brunt är det överallt. Väggar, dörrar, bord, stolar. Finns oändligt många ytor att ta sig an i detta hus. Sen nångång. 

_MG_0697

Märthas alltid lika mysiga rum – litet, varmt och inbjudande. Mitt favoritrum i huset. 

_MG_0682

Jämte den här möbelansamlingen kring spisen, även en favoritplats. Här kan man ligga och gona sig bäst man vill och smygäta lösgodis, pinna renoveringsinspiration och efter tio minuter noterade att det är lite kallt och hitta på någon aktivitet som kräver att man rör på sig istället.

_MG_0557

Min far fixade ett maffigt och väldigt lämpligt bord för vår sal. Proportionerligt liksom. Det är ungefär tre meter långt och rymmer ett helt kalas. Den med hököga noterar Märtha i bakgrunden, pysslandes i kiosken som är en omgjord talarstol som ”kom på köpet”.

_MG_0687

Även bordet är väldigt brun, en temafärg verkar det som. Men kanske man vänjer sig efter ett tag. Men högst antagligen tar jag till slipen någon vacker dag.

_MG_0548

Det var allt från Folkets hus för denna gång. 

Nästa
Föregående

You Might Also Like

Inga kommentarer

Leave a Reply