Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Helsingfors

Helsingfors stadsmuseum

15 februari 2017

Det här kanske många redan har  koll på – men Helsingfors nyrenoverade stadsmuseum är sannerligen väl värt ett besök. Helt gratis och avdelningen för barn föll åtminstone Märtha i smaken med prinsessklänningar, lekbutik, en lägenhet inredd som hos en hederlig mommo där man kunde diska och servera mat och prata i trådtelefon, en gammal skolsal med pulpeter och krittavla och utställning över gamla leksaker. Gillade också skarpt fåtöljerna i den luftiga entrén och den åskådliga historien över Helsingfors tillblivelse. Den entrén skulle jag säkert sitta ofta i om jag var frilansare mer än tidiga morgnar och fredagar.

Resten av museet har jag ännu inte gått genom, men det vet man ju sen gammalt att stadsmuseer ofta levererar, inte minst fascinerande panoramabilder över staden för 100 år sedan.

 

Nästa
Föregående

You Might Also Like

Inga kommentarer

Leave a Reply