Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Resor

På safari i Amboseli

20 april 2017

Visste inte alls vad jag skulle förvänta mig av safarit, men att sikta elefanter, giraffer och zebror i det fria och förhoppningsvis en stjärnklar natthimmel stod på önskelistan. Allt det uppfylldes, och så blev man lite klokare på kuppen. Sällan haft så mycket frågor i mig som under den här trippen. Kan nu meddela att Kilimanjaro (Afrikas högsta berg) förväntas ha förlorat all snö 2033. Att giraffer som springer ser ut som om dom skulle göra det i slow motion. Att gnu heter wildebeast på engelska. Att geparden är ett blygt djur. Och att det lönar sig att ha en liten resekikare när man åker på safari, det sätter jag upp på min önskelista nu inför kommande resor.

_MG_7394

Eftersom det var påsk var det ganska många inne och körde runt i Amboseli National park. 

_MG_7404 Gnuerna syntes här och där. ”Flocklevande hovdjur av antiloptyp” säger källan internet om detta djur.  _MG_7283

Den här vyn har man sett förut, i logon, på foton, reseaffischer. Men mäktigast var den såklart live, eller upplevd ”through the naked eye” som vår guide uttryckte sig.  _MG_7286_MG_7327

Astrid på span. Kanske såg hon en struts, en flodhäst eller möjligtvis en buffel, dom gick omkring där lite huller om buller nära varandra. Så ovant såhär för en nordbo, jag menar det är ju sällan man ser en älgfamilj ut och gå med ett gäng lodjur, rävar och kanske nån tjäder i följetåg. 

_MG_7350

Springande giraffer var en mäktig syn. Här dock stillastående. 

_MG_7413

Morbror Bo spanar på lejonen några hundra meter bort. Det är knappt så vi kan säga att vi såg dem, men har i alla fall sett suddiga konturer av tre lejon som låg och vilade, en kanske rullade. Det är mycket osäkert. Kan till och med hända att det ena egentligen var en stock. 

_MG_7412_MG_7422_MG_7424

Här har vi Kilimanjaro när solen gått ner. 

_MG_7490

Mellan safarivarven hängde vi vid poolen. Här gudson/kusin Elias. 

_MG_7514

Precis invid fanns ett vattenhål, så hade man tur, vilket vi hade, kunde man se djuren dricka. Först kom elefanterna, sedan girafferna, därefter någon form av gaseller och antiloper, och slutligen ett gäng babianer. 

_MG_7521_MG_7456_MG_7465

Plötsligt ritade Märtha djur. 

_MG_7535

Åsnorna och ett gäng dromedarer (!) hörde till hotellets inventarier. 

_MG_7500_MG_7461_MG_7178_MG_7144_MG_7183_MG_7435_MG_7555

Just när det på söndagen började blåsa upp och kom en regnskur drog vi tillbaka mot Nairobi igen. 

Nästa
Föregående

You Might Also Like

Inga kommentarer

Leave a Reply