Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Okategoriserade

Vårlistan

29 april 2017

Mitt bästa vårtecken: Suget efter att förnya, förändra: måla väggar, slipa möbler, klippa håret, gå på salong, börja jogga, odla grönsaker, möblera om …

Inför våren längtar jag alltid efter: Att gå ner till Vedkajen efter jobb och dagis. Det är en som namnet antyder kaj just nedanför vårt hus, där solen skiner om eftermiddagarna. Där kan man sörpla te ur en termos och diskutera sommarplaner.

_MG_6233

Låt som ger mig vårkänslor: Vårkänslor och vårkänslor, men blev inspirerad av Shailine Woodleys rollfigurs löprundor i Big Little Lies. Det var så mycket aggressivitet i de där löpstegen. Och alldeles särskilt inspirerad blev jag när hon sprang till Martha Wainwrights Bloody Mother Fucking Asshole. Det har jag också gjort många gånger, fastän jag nu inte har särskilt mycket att vara arg på. Men alltid finns det något att springa av sig.

_MG_7115

Den här våren läser jag: Rumsterade runt i Schildts & Söderströms webbshop och garderade mig inför resan med Såhär upphör världen, Sommarön och Spleenisch. Kan varmt rekommendera dem alla. Den finlandssvenska litteraturen levererar sannerligen, både vad gäller innehåll och omslagsestetik.

_MG_8031

Min bästa våroutfit: Vida mönstrade byxor, välsittande skjorta eller tröja, färggrann kappa, silverskor. Ett par träskor från Terhi Pölkki (som har sin studio i Kronohagen) är heller aldrig fel, men de får vänta på invigning tills det är varmare.

Mat som jag förknippar med våren: Mat som man fotograferar och äter när den blivit kall. Maj är nämligen traditionellt en aktiv matfotograferingsmånad både på Marthaförbundet och inför olika företags sommarkampanjer.

_MG_8158

Våren doftar: En mix av varmt och kallt och hav och asfalt när man cyklar genom Helsingfors en sen vårkväll.

Om jag måste välja något dåligt med våren så säger jag: Sköra är dom, våra förhoppningarna om att vädret ska leverera här i denna nordliga utpost. Bäst solen lyser och de ljumma vindarna sveper förbi delar någon en nedslående artikel på facebook om hur uselt sommarvädret ska bli och de där ack så sköra förhoppningar raseras.

En vårlista lånad av Linn

Nästa
Föregående

You Might Also Like

1 kommentar

  • Svara Ellen 1 maj 2017 at 00:52

    din våroutfit, så himla fin!

  • Leave a Reply