Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Okategoriserade

En vecka i Nykarleby

1 juli 2017

En vecka i Nykarleby var tydligen exakt vad som behövdes för att varva ner lite. Vi gjorde ungefär det vi alltid gör i denna mina förfäders stad (min mamma är härifrån och bor numera här + diverse släktingar) – det vill säga äta glass på torget, cykla och promenera på de breda gatorna, spana in på alla stora lummiga gårdar, handla i bokhandeln och hänga med mommo.

Därtill passade vi på att gå till frisören, kosmetologen, fixa nya däck på bilen och gå på massage! Bra grejer att göra i småstad med barnvakt i närheten.

1D2A9779 Mamma tog med oss på en rundtur på Nykarleby museum och det tydliggjordes igen – skyltar var rent generellt snyggare förr om åren. 1D2A9804

Det doftade syren i vart och vartannat gathörn, lite senare blomning i Nykarleby än i södra Finland. Suddigt ses Märtha sparka sig fram på sin cykel hon fick av min mamma.

1D2A9826

Vi bodde som vanligt i min morbrors familjs hus och ägnade oss åt diverse kusinaktiviteter. Så som att äta mycket ost och titta på alla Jurassic Park-filmer.  

1D2A9832

Drog till Jakobstad för att gå på loppis och hämta ut en köksö jag köpt till vårt kök i Folkets hus, ska förevisa den senare. Från att ha varit en loppisrotare av rang är jag nu mycket förtjust i butiker med utvalda möbler och prylar. Och Lundagård är fenomenala på just det.

1D2A9842

Otroligt fin butik – inspirerande bara att gå där bland alla pinaler, färger, prylar och byggnadsvård.

1D2A9879

Men lite loppisrotande ägnade jag mig ändå åt på de lokala missionsstugorna och loppisarna. Fyndade några ylletröjor, en silkeskjol och jeansen ovan.

1D2A0716

Mellan varven passade jag på att sommarjobba lite. Det finns en del produktfotograferingar att beta av, och ack, vad det är roligt att fota utomhus igen. Några rädisor och nektariner till så bygger man lätt upp ett somrigt stilleben. 

1D2A0297

En kväll gick vi ut på en promenad genom staden med kusinerna. För mig är Nykarleby just det där – kusiner, sena ljusa sommarkvällar, hallonlakritsglass på ett ganska tomt torg, svag doft av minkfarm beroende på vinden, kärleksstigen vid ån. Och numera bor ju min mamma där också, så det finns ett hus till att kliva in i på rundan genom stan.

1D2A0055

Det var allt från Nykarleby – nu vankas sommar i Folkets hus!

Nästa
Föregående

You Might Also Like

Inga kommentarer

Leave a Reply