Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Folkets hus

Nu börjar sommaren i Folkets hus

5 juli 2017

Vi anlände för närmare en vecka sedan till Folkets hus, men först i dag känns det ÄNTLIGEN som om månaden här inleds på riktigt. Möten, ärenden och en bröllopsfotografering kom emellan – men nu är det dags att boa in sig rejält för en hel månad. Det känns verkligen annorlunda än förra året, då allt var så nytt och inte alls eget.

På tal om ärenden, minns hur jag som 18-åring njöt av att få ta bilen in till Karis centrum och göra ärenden med plånboken och bilnycklarna i högsta hugg och med snabba steg hasta mellan banken och butiken. Nu – inte så road av vare sig bankärenden eller bildäcksbyten.

1D2A2363

Här står jag och känner mig förnöjd över att vi fick så mycket gjort förra sommaren och hösten som vi nu kan njuta av. Sovrum, grusplan, spis, kök med mera gör denna sommar till en sann dröm. Och med VI menar jag ju förstås en hel armé av föräldrar, grannar och andra hjälpsamma.

1D2A2263

Lupinerna är ett självklart inslag på det enorma matbordet. Minns fortfarande hur chockad jag var för fem år sedan när det visade sig att Magnus inte kände till namnet på dessa blommor, och hur oerhört svårt han hade att lägga det på minnet … lapinum, linoleum, krokulin

1D2A2276

I köket börjar det mesta hitta sin plats. Tar lång tid när man främst är här på helgerna och längre ledigheter.

1D2A2321

Köksön köpte vi från Lundagård i Jakobstad. Några rejäla skurtag med linjoljesåpa senare känns den som ny. Eller ny och ny, men fräsch och självklar i köket 

1D2A2292

Väggar, hyllor och möbler är i sin ordning i mitt arbetsrum. Näst på tur står att behandla golvet på något sätt.

1D2A2297

Ett annat roligt projekt är spisen. Har fantiserat om att täcka den med grönt kakel, men har kommit fram till att det blir lite för fint och högtidligt för det här huset. Däremot ska spisen få sig ett lager kalkfärg – återkommer med resultat i slutet av veckan.

Nästa
Föregående

You Might Also Like

Inga kommentarer

Leave a Reply