Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Okategoriserade

Det är augusti och det är sommar

7 augusti 2017

Det trodde ni inte, men nu nu är det dags att prata väder och vind!

De senaste åren har jag noterat de frekvent förekommande pessimistiska kommentarerna kring väder och vind som florerar. Med tanke på att vi alla vet att det här landet rent meteorologiskt sett inte är direkt attraktivt, kan jag finna de där kommentarerna sällsynt överflödiga. Rent av okänsliga.

Är det grått och trist blir ingens humör bättre av att någon utbrister ”ja såhär ska det ju vara månaden ut nu”. Och är det en exceptionellt solig och vacker dag i juli är det inte direkt upplyftande med kommentarer som ” det var den finska sommaren det”.

Värst är det där i april-maj, när hoppet om den annalkande sommaren och allt den ska föra med sig av värme och glädje spirar i takt med tulpanernas knoppning, och realisterna gör sina röster hörda. De sprider alldeles kallt kvällstidningarnas nyheter om hur sommarvärmen ska utebli. Sådana artiklar tycker jag vi kan låta passera lite obemärkt, och så får vi alla fortsätta leva på hoppet om att vi ska få tinas upp och slappna av till sommaren.

Just nu är vi mitt inne i en sommarmånad. Rent temperaturmässigt finns ofta möjligheter för oss att sitta på klippor och betrakta hav och liknande sommaraktiviteter. Det är en av de få månader då vi kan strosa ute om kvällarna helt avslappnade i axlarna orädda att slinta på blöta löv eller isbeläggningar. Och likväl är vi ute efter möjligheter till självplågeri och sitter ute i den gassande solen och snackar om hur hösten är här vid minsta vindpust.

Att augusti skulle innebära höst är en total missuppfattning, och detta har jag ett starkt bevis på. Vi är nog många som känner till denna sång.

Januari börjar året
februari kommer sen
mars, april har knopp i håret
maj och juni blommar mest
juli, augusti och september HÄRLIG SOMMAR ÄR DET DÅ
Men oktober och november och december är så grå

Japp, då hade vi det på det klara. Juli, augusti och lite överraskande till och med september är sommarmånaderna. Kul med september kan jag tycka!

Här tre tips om hur man med enkla medel förlänger sommaren. Ta till er dem direkt ni börjar drömma om senapsgula plagg och mysiga tröjor.

  • Lägg inte under sommarattiraljerna! Stråväskan, sommarhatten, sandaler och kjolar kan mycket väl användas även efter semestern. Skärp till det hela med en skjorta, ett par prydliga byxor, röda läppar eller vad som nu passar din vardag.
  • Fortsätt simma! Simma åtminstone till medlet av september, gärna längre. Ett kvällsdopp har sällan skadat nån, och gör att sommarkänslan lever vidare.
  • Fortsätt smörja in dig med solkräm! Förutom att det kan vara bra att skydda huden från solen så är solkrämsdoft något som de flesta starkt förknippar med sommar.

_MG_6033

Inget andas sommar som kaftanen, ett ypperligt plagg för avslappnade stunder i augusti. 

Nästa
Föregående

You Might Also Like

1 kommentar

  • Svara Cessi 8 augusti 2017 at 23:09

    Va bra inlägg, i augusti är det sommar än! Sköna sensommarstunder till dig 🙂

  • Leave a Reply