Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Folkets hus Helsingfors

Mitt i september

17 september 2017

 

 

 

Det är en riktig funderingarnas höst för mig i år. Jag förmodar att de perioderna kommer mellan varven. När man passar på att ställa alla frågor till sig själv på samma gång, stort som smått. Allt från var ska vi bo till om jag verkligen ska ha runda glasögon eller borde testa något annat.  

1D2A5641

Mitt bland alla dessa frågor är det mycket skönt att ta sig ut på en fredagsmiddag med familjen.

1D2A5656

Vi gick till Pizzeria Via Tribunali i Torikortteli och det var ett mycket skönt ställe. Rymligt, avslappnat och nära hem! Så mycket nytt som har öppnat i närheten sen vi flyttade till Kronohagen för typ fem sex år sedan. 

1D2A5661

Erik flyttar snart tillbaka till Helsingfors och Astrid var hemma från Stockholm, så hela syskonskaran var samlad för ovanlighetens skull. 

1D2A5674

Och bebuten Märtha såklart. Snart fyller hon fyra och vi spenderar en hel del tid på att kolla på olika tårtor hon skulle önska sig till sitt kalas. 

1D2A5258

Helgerna spenderar vi allt som oftast i Folkets hus, och slappar en hel del. 

1D2A5260

Ett och annat varv i skogen blir det. De två senaste gångerna vi varit där har vi träffat den här oerhört sociala katten. Märtha trivs verkligen inte i skogen, hon tycker det är svårt att gå där som det stadsbarn hon är, men den här katten har gjort hennes skogsupplevelse mycket positiv.

Själv är jag i och för sig inte heller något stort fan av skogen. Är mer för åkrar och öppna vyer och får inte direkt välbehag av allt det där bruna och mossgröna som ju skogen är.

1D2A5311

Oftast när vi är här är det någon produktbild som ska fotas eller så har vi besök. Men om inget av detta sker går jag omkring och plockar. Helst en tidig morgon när ingen annan är vaken, med en podd i öronen givetvis.

När man har ett så här stort hus händer det sig att man får erbjudanden om möbler och ett och andra långlån som man gärna tackar ja till. Så precis som i min barndom börjar möblerna ha namn. Vi har Noras skåp, Susses skåp och Astrids skåp bland annat. I barndomen minns jag bland annat Jörgens byrå och Bos skrivbord. Ger ett lite högre värde till möblerna tycker jag. 

1D2A5687

Här ska vi snart styra upp det med matchande och fram för allt bekväma soffor, men än så länge funkar en gammal säng och en minisoffa utmärkt de också. 

1D2A5698

Ack, Märthas rum, mitt inre barn är lite avundsjukt på det. Sänghimmel var min dröm som barn. 

1D2A56951D2A5709

Lite mera modest på scenen där vi sover, än så länge. Finns planer på att ta tag i den gamla matsalen och börja renovera för att få fram ett sovrum och ett brasrum (vad nu sen det egentligen är). Så vem vet, kanske inte så många månader kvar på scenen nu. 

1D2A5719

Vi har en trappa under tak med dagssol där man kan sitta långt in på hösten. Har sedan vi köpte huset funderat hurdan möbel som egentligen platsar där. Så en dag scrollade jag runt på Pinterest för att hitta svaret på sina inredningsfrågor, såg en rottingsoffa på en veranda och insåg att det nog är det enda rätta. Böt app och gick in på Tori, skrev Rottinkisohva och ser man på, ett perfekt patinerat exemplar endast 20 minuter bort! Har inrett det hela med textilier i ett annonssamarbete med K-citymarket på min instagram, så lite fler bilder där!

1D2A5721

Där är den nu igen, katten. Märtha plockade blåbär till den och frågade var dens mamma håller hus. 

1D2A5734

Jag får så ont i ögonen av att gå och spänna dem för att lyckas sikta trattkantareller. Men inget går ju upp emot ruset när man äntligen ser några.

Nu ska jag måla några golvplankor, steka bananplättar, åka iväg och fota ett porträtt av en person som odlar bönor, fotografera skumpaflaskor i miljö och ha min far Urban på visit för att konsultera oss i kommande renoveringar. Gott och blandat!

Nästa
Föregående

You Might Also Like

Inga kommentarer

Leave a Reply