Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Okategoriserade

Höstlistan

4 oktober 2017

1D2A7408

Man vet att det är höst när: När minnet av att man har haft en bekymmersfri och evighetslång sommarferie är som bortblåst. DÅ om någonsin vet man att man är tillbaka i sina rutiner. Ett annat tydligt tecken är ett starkt behov av olika former av prydnadspumpor. Det behovet dyker allt som oftast upp i månadsskiftet september-oktober. 

1D2A7912

Låt som ger mig höstkänslor: Lyssnar alltid på samma låtar om och om igen innan jag tröttnar, just nu är jag fem före att tröttna rejält på On Hold av The xx. Varvar med musikallåtar från Lejonkungen och Kristina från Duvemåla. Mäktigt ska det vara så att allt man sitter och jobbar med känns som en viktig del i ett större sammanhang. Vilket det ju är, men musiken understryker det hela.

I höst vill jag klä mig så här: Mönstrade byxor, stickade gråa tröjor och prydliga kappor. Och till det en smutsrosa mössa som jag har långtgående planer på att införskaffa. I tystnad ser jag också fram emot att ta fram dunjackan jag införskaffade förra året som värmer på ett vänligt och lättsams sätt som ett plagg aldrig tidigare värmt mig.

1D2A7918

Hösten doftar: I Kronohagen en mix av avgaser och hav och blöt trottoar. Vid Folkets hus blöta löv, plöjda åkrar, oklippt gräs och häst. Det bor otroligt mycket hästar i vår by, nästan så mycket så jag undrar om det kan vara Finlands mest hästdensiteta by.  Det bästa med hösten: Det är nog åkervyerna innan det skördas. Ack vad det kan vara vackert en tidig dimmig morgon, eller varför inte en soldisig eftermiddag. 

1D2A8104

Det sämsta med hösten: Melankolin, ack, melankolin.

1D2A8148

Mat som jag förknippar med hösten: Fredagstortillasen gör stor comeback i livet. Och så givetvis de kreativa rätterna som uppstår efter besök på olika höstmarknader. 

1D2A7897

En höstkväll spenderas: Jag vilar ganska mycket om kvällarna för tillfället. Ritar med tuscher i nån ritbok med Märtha, kollar på Modern Family, planerar renoveringar i Folkets hus med Magnus, går till bokbussen och sånt behagligt och stillsamt.

1D2A7452

En sak jag ser fram emot i höst: I början av nästa vecka är några av höstens största projekt och deadlines avverkade och förbi. Spurten från augusti är över och jag ser fram emot att ladda om, rafsa fram lite ny inspiration och kreativitet och överlag ha lite luftigt i kalendern. Jag var dessutom en vettig kvinna och sköt fram mina studier, så det är många lediga torsdags- och fredagskvällar framöver som annars skulle ha spenderats i skolan.

Nästa
Föregående

You Might Also Like

Inga kommentarer

Leave a Reply