Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Inredning

Söndagssysslor

4 februari 2018

 

Elena föreslog en söndagsutflykt, och Märtha och jag hängde såklart på denna soliga lediga dag. Det blev ett besök till en gård i Sibbo, där vi stötte på den här oerhört sociala katten. Och dessutom ett tjugotal hömumsande kor och ett tiotal pickande hönor. Jag fick till och med ha en höna i famnen, det har jag aldrig haft förut.  

1D2A6518

Det var en väldigt läglig utflykt eftersom Märtha och jag diskuterar en hel del varifrån maten kommer den senaste tiden. Just den här morgonen pratade vi om just ägg och varifrån de egentligen kommer över en tallrik scrambled eggs till frukost.

På tal om att lära barn varifrån maten kommer rekommenderar jag sidan (och broschyren) Inhemsk mat, och alla de faktaspäckade broschyrer som vi producerar på Marthaförbundet, hela utbudet finns här. Mycket bra att beställa till skolklassen exempelvis. Eller bläddra igenom för att själv lära sig något nytt.

1D2A6531

Väl hemma igen njöt jag av att hemmet för en gångs skull badade i ljus denna soliga söndag. Ack vilket hopp man kan få om den kommande våren såhär en solig februaridag. 

1D2A6548

Gick omkring och myste och plockade i den ljusa lägenheten. Fick sån fiilis så jag till och med slängde ut yogamattan för att få sträcka på kroppen lite (använder Yogaia och tar oftast lektionerna med Robyn McLaren). 

1D2A6551

1D2A6570

Avslutade i soffan med te och kalendern för att gå igenom den kommande veckan. Märtha producerade sedvanligt ett gäng teckningar, det är alltid lika spännande att se vad det blir. Här har vi att göra med en monsterprinsessa och en hund ser jag.  Nu söndagspizza. 

Nästa
Föregående

You Might Also Like

Inga kommentarer

Leave a Reply