Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Helsingfors Okategoriserade

Maj i Kronohagen

27 maj 2018

Kvällarna är så mjuka här i stan för tillfället. Ofta har jag tänkt att vardagssommarkvällar i stan känns som att de är utan mål och mening, lite oklart vad man ska göra med allt det fina vädret. Vid Folkets hus kan man hugga ved, sitta i en korgstol och spana på hästar, kratta, vattna blommor eller överlag spankulera omkring på sina ägor. Men i stan finns det liksom ingenting som behöver uträttas utomhus. Och när jag tänker efter är ju det i allra högsta grad vilsamt och kanske precis vad en människa behöver mellan varven, att vara sysslolös och bra hänga runt i en park utan mål och mening. Man behöver inte göra nytta hela tiden.

1D2A5665

Efter middagen drar vi ut till nån av lekparkerna, köper glass på vägen och flanerar långsamt.

1D2A5679

Märtha tar sig oftast fram klättrande, springande eller dansande. 

1D2A7135

Ibland i famn, om hon fallit och fått ett skrubbsår i samband med någon av de tidigare medlen för att ta sig fram.

1D2A7099

1D2A7077

Läsning med till lekparksbänken. Lantliv för att spana efter intressanta lösningar för vårt gamla hus, Krunikka för att kolla om det är någon intressant på gångs här i kvarteren. Exempelvis läste jag att det ska vara öppna innergårdar här den 18 augusti, och det är ju spännande i allra högsta grad.  Denna hemliga värld som innergårdar utgör.

1D2A7060

Vårens måsteklänning från Marimekko på, så bekväm, så luftig i samband med allt cyklande och så passande för de flesta tillfällen i livet. Till det  en korgväska från Olkkari, en mycket bra inredningsaffär i Kronohagen, och träskor från Terhi Pölkki. 

Nästa
Föregående

You Might Also Like

Inga kommentarer

Leave a Reply