Vardagsrapporteringen fortsätter

Vardagsrapporteringen fortsätter

Låt mig presentera – en rapport från vardagen. Om eftermiddagarna brukar vi måla med tusch och vattenfärg. Nu senast i illustratören Sanna Manders (hon gör otroligt fina illustrationer) ritbok med all världens olika prinsessor.

_MG_9141

Otroligt så färgläggande kan ha en avstressande effekt. Tog mig an rymdprinsessa igår och blev nästan lugn efter att ha tagit del av lite jobbig information. Bra målarbok helt enkelt (finns med svensk text också).

På Marthaförbundet är det alldeles som sig bör när man jobbar inom en organisation som sprider budskapet om en hållbar vardag: en blandad repertoar av uppgifter på schemat. En dag planerar man en uppdaterad version av en kokbok om babymat, en annan dag en kampanj om hållbar textilkonsumtion, och en tredje fotograferar man de olika stegen i tvåltillverkning. Ett gäng tvålkurser på kommande nästa vecka i österbotten för de som är intresserade, närmare info på martha.fi.

_MG_9512

Härom veckan gick M och jag på bloggträff med Suomen Blogimedia-gänget. Vi bjöds på instruktioner i skrinnandets ädla konst. Själv var jag mest överraskad över att det verkligen finns skridskor som inte förvandlar ens fötter till iskalla, stenhårda, krampande klumpar. Utan bibehåller fötternas normala tillstånd, trots att man vistas på isen i mer än tio minuter.

_MG_9529

Efter friluftandet stärkte vi oss med skumpa och riktigt färska runda munkar. Som jag älskar sådana där små färska munkar.

_MG_9262

I övrigt har jag mest fascinerats över ljuset, så som man har en tendens att göra den här tiden på året. Man pratar om det dagligen, förundras över det, jämför och fröjdas. Och för varje år blir frågorna och funderingarna på vad man egentligen håller på med som bor i mörker en stor del av året fler och fler. Jaja, inga revolutionerande insikter här som ni hör.

Rörd, störd med mera – en lista

Rörd, störd med mera – en lista

För vänner av Mumin

För vänner av Mumin