Helg

Helg

Halva helgen spenderades i Folkets hus. Slirade sedvanligt omkring i yllesockor, spanade ut på grannarnas finnhästar, mixade en kanna lingonsmoothie, noterade att snön smalt på sandvägen utanför och kände den annalkande våren i oss.

_MG_3521

Drack te på trappan och tittade på Märthas snögubbsbygge. Funderade lite över kommande renoveringsprojekt och talkon och hälsade på och snackade med förbipasserande grannar och hejade på det där snögubbsbygget.

_MG_3540

Favoritvyn i huset, badande i eftermiddagsol.

_MG_3432

Vi spelade väldigt många partier av spelet Tempo! Och snackade en del om prinsessor.

IMG_4005

Sen drog vi tillbaka till stan, förde Märtha till min syster och drog på representativa kläder. Äntligen fick jag användning för paljettbyxan, som senast var på i New York på nyåret. Otroligt vad en paljettbyxa gör, vilken enkel t-skjorta eller tröja som helst passar till, och ändå är det festligt som fasen.

Hur som helst, jobbet bjöd in till  superfin konsert med finlandssvensk musik i Musikhuset. Det var maffigt som fasen. Och jag var särskilt intresserad av att studera orkestern. Har plötsligt blivit intresserad av orkestrar efter att jag binge-kollade serien Mozart in the Jungle om New Yorks symfoniorkester (finns på Viaplay). Har till och med planerat in ett besök till kompositören Jean Sibelius hem Ainola i Järvenpää till sommaren för att nära min nyfunna fascination för kompositörer, dirigenter och orkestrar. 

_MG_2746

Just för stunden är det här min målbild, rena ytor skall framkallas till takten av en podd. Eller kanske något stycke av en symfoniorkester. Eller den där sjukt bra låten i början av Big Little Lies som gått några varv på repeat medan jag redigerat foton.

Skogspromenad & soffhäng

Skogspromenad & soffhäng

Ekofasta

Ekofasta