Inspirerad

Inspirerad

Ibland för mig tjänsten ut i landet. Främst Vasa, oftast Sibbo, nu senast Kristinestad och i veckan Åland. Uppdraget var att göra reportage om tempeh-tillverkning, just nu producerar jag nämligen ett magasin på temat proteiner ur växtriket. Otroligt så det bubblar i den inhemska proteinväxtvärlden – nya förädlade produkter, testodlingar och idéer dyker upp i samma takt som ärtskotten skjuter i höjden.

Hur som, lite fritid hann vi med mellan varven. Jag blev sedvanligt inspirerad.

_MG_0215

Särskilt av vintageaffären Edith´s Vintage & Design i Mariehamn. Den var loppismöbler och -prylar inköpta i Frankrike blandat med estetiskt tilltalande tvålar, diskmedel, pappersprodukter och doftljus.

_MG_0209
_MG_0204
_MG_0056

I Eckerö snackade vi tempeh och proteinväxter på Tsarevna, ett café i Eckerö post- och tullhus. Sådana här gamla stenhus får mig alltid på fall.

_MG_0035
_MG_0034
_MG_0029

Återigen ett bevis på att inspirerande resor inte behöver vara långväga. Ibland räcker det gott och väl med snabbtripp till Mariehamn, en vända till grannstaden eller varför inte bocka av alla de där aktiviteterna man kan göra i den egna hembyn eller staden men som man kanske blivit lite blind för.

Hänga på stan

Hänga på stan

Vilda växter

Vilda växter