Julgatsöppning

Julgatsöppning

Det är inte som att jag har svårt att hitta julstämningen, den trogna läsaren (om ni finns kvar efter min skrala blogghöst) vet ju att jag är en sann julälskare. Men den kickade igång lite extra i söndags på julgatsöppningen här i Helsingfors. Efter en snabb sväng i Folkets hus där renovering pågår både med och utan oss (ska ge lite uppdatering på det i helgen), körde vi hem till Helsingfors, hoppade ur bilen och hastade iväg till senaststorget. Det första vi möttes av var pyntade Koff-hästar.

1D2A3682

Och guldiga änglavingar.

1D2A3686

Borgmästaren sade några juliga ord och så tändes granen och en kör brast ut i julsång. Klassiskt och välfungerande koncept!

1D2A3721

Sen var det dags för parad!

1D2A3727
1D2A3743

Hundar i parad går alltid hem hos mig.

1D2A3752

Och givetvis dessa julpyntade hästar! När jag var en ung stallflicka brukade jag fixa en paketkalender åt grannens shettis Julle. Det var en bräda med 24 spikar i och på varje spik hängde ett litet paket med någon hästgodis, en hovkrats och sånt i.

1D2A3757

En grupp hattifnattar!

1D2A3776web

Sedermera vandrade vi hem längs med Alexandersgatan och snackade lite om vårt julfirande.

December

December

Ordning mitt i renoveringen

Ordning mitt i renoveringen