Roliga kläder

Roliga kläder

Sommaren är rensningens tid. Där i början av semestern är rensningsbehovet som starkast, säkert för att hjälpa hjärnan på traven mot den rätta sommarlunken. Datorer ska tömmas, innehållet på telefonen minimaliseras, besticklådan organiseras. Och garderoben slitas ut och granskas, givetvis. Mitt livslånga intresse för mode och kläder syns i allra högsta grad i den där garderoben.

1D2A3112

Turligt nog finns det en sömmerska just här i byn där vi har vårt hus. Det har gjort det extra lätt för mig, som inte har en symaskin och verkligen inte heller haft tålamodet att lära mig, att få klänningar omvandlade till blusar, korta byxor till långa, fållar uppsydda och ett helt lager tyger omvandlade till plagg. Exempelvis några tyger inköpta i Nairobi blev kjolar enligt modell från en jag tidigare har. Dessa ska bäras med enkla överdelar när det är dags att susa iväg på cykeln till jobbet igen om nån vecka.

1D2A3103

Och en bonusbild på mitt favorithörn i trädgården. Patinerat på alla sätt och vis, precis som jag vill ha det. 

Hus, fynd via Etuovi. 
Bord och bänkar, kom med huset. 
Odlingslådor, fyndade på avstjälpningsplats.
Solstol, Tori.
Odlingskrukor, Tori.
Blå bricka, lock till gammal tunna.
Grått grus, grustag i Lojo. 

Sensommarn

Sensommarn

10 semestertips

10 semestertips