Köket i Folkets hus

Köket i Folkets hus

En titt in i köket i Folkets hus. Rosa, färggrant, en massa kvällssol och grannens hästar som spatserar utanför fönstret. Här är det helt enkelt god stämning. En hel del detaljer att fixa förstås, men det gör vi en annan gång.

1D2A3125

Minns inte längre exakt varför det blev ett smutsrosa kök, men det ger en extra varm och god stämning soliga kvällar då solen skiner in här. Och en lika varm stämning kalla morgnar med några tända ljus.

1D2A3127

Arbetsbänken från Lundagård. Här hackas det grönsaker och bryggs te.

1D2A3128

Den här gröna köksmöbeln har länge stått i ett garage i Kimito, och någon gång i farmors och farfars hus där. Nu passar den bra ihop med färgerna i resten av vårt kök.

1D2A3130
1D2A3132

Dricker alltid Nord-T (jobbar med kommunikation och innehåll där), och helst i de här keramikkopparna jag fick till min födelsedag. Rätt koppar och glas är ju ytterst viktigt när man vill njuta fyllt ut av dryck. Har gått och blivit en sådan som ber om att få byta till en kopp exempelvis om jag blir serverad te i ett högt tjockt glas. Te i glaskanna – det är något så tillfredsställande med det också.

1D2A3134

Här ser man kokboken Tack för maten! vi gav ut på Marthaförbundet i våras. Jag jobbade som redaktör, alltid en av mina favorituppdrag jobbmässigt. Jobbar ju brett med kommunikation, med allt från strategier och texter till styling och fotografi. Men allra roligast är nog att planera och sätta helheter, att hitta röda trådar och strukturer som ger en produkt som känns självklar.

1D2A3138

Smarriga färgkombinationer på gångs här. Tänker ibland att kanske man borde ägna sig mer åt att hitta bra beiga och brutna vita nyanser, men magkänslan går alltid direkt mot sådana här färglösningar, så jag litar på den.

1D2A3141
1D2A3144
1D2A3149
1D2A3153

Det var det från köket för tillfället.

Höst

Höst

Sensommarn

Sensommarn