Hösten när jag började gilla skogen

Hösten när jag började gilla skogen

Har haft lite obehag för skogen. Tyckt att den känts lite lömsk och väl dyster för att jag ska trivas där. Susar och är stillsam på ett rent av melankoliskt vis.

Men så har det hänt sig att jag har haft väldigt mycket ärenden till skogen de senaste åren. Det har varit fotograferingar, promenader och överlag väldigt mycket snack om skogen i mina jobbkretsar. Jag har på inget sätt kunnat undvika skogen. Och sakta men säkert har jag börjat längta efter små skogspromenader och liksom fått upp ögonen för all mångfald där i skogen. All gratis mat i form av bär och svamp har jag plockat trots olusten inför skogen, men numera kan jag längta till skogen för den meditativa effekten som redan en kort skogspromenad för med sig.

Så från att främst ha uppskattat obegränsade åker- och bergsvyer är jag numera också bekväm med begränsade skogsvyer. Och vad är väl lämpligare än det, för nu kör jag på Marthaförbundet igång med produktionen av ett massivt magasin om just skogen. Magasinet utkommer om ett år och jag ser fram emot alla skogsfärder produktionen kommer att föra med sig.

1D2A6047

Mitt jobb med teföretaget Nord-T leder också till en hel massa skogsfärder. Teerna innehåller en massa finska råvaror just från skogen, som lingon, blåbär, havtorn, ljung, granskott.

1D2A6025web

Från att främst sett skogen som en enda mossgrön massa ser jag plötsligt detaljer. Och från att tidigare inte ha begripit vad min bror Erik menar när han säger att han skulle kunna bo mitt i skogen, har jag nu ändå fått en liten förståelse för honom. Även om jag håller mig i stan och vid åkerranden.

1D2A6044web

Lunch i skogen kan jag rekommendera.

1D2A7642

Mitt lilla stadsbarn har även hon vant sig vid skogsfärderna och är särskilt förtjust i att plocka trattkantareller.

1D2A6095web

Det allra bästa med skogen är ändå ett rejält skogsbad. Att bara lägga sig ner och ta det lugn.

1D2A6087

Helst med en kopp te.

1D2A7623

Dags att dra ut för att plocka kanske höstens sista trattkantareller.

En massa höst

En massa höst

Höst

Höst