En massa höst

En massa höst

1D2A7721
1D2A7168

Nu är det snart jul i mitt hus, men innan jag tar mig an den är det rimligt att summera hösten i några synnerligen stillsamma höstbilder.

1D2A7641
1D2A7391

Mina fotografier förmedlar alltid ett sådant oerhört lugn, vilket ständigt förvånar mig då det allt som oftast är den exakta motsatsen till hur jag känner mig. Inombords pågår en ständigt tidsplanering och tankarna är splittrade. Jag ser det som att de där bilderna är målbilder, och att en dag ska jag verkligen känna mig ett med dem. Nervarvad, djupandandes och harmonisk.

1D2A7136
1D2A7653

Den här hösten har min familj och jag luftat oss med korta utflykter till en närbelägen skog om är alldeles fylld av trattkantareller. Blir alldeles trött i ögonen av att gå och spana efter dem, och har nu torkat och förvällt en massa. Vad får väl en att känna sig så rik och typ HEL som människa som egen plockad skörd i skafferiet?

1D2A7840

Höststämning på trappan då jag fotograferat diverse stämningbilder för Nord-T. Häromdagen röjde jag undan de saggiga pumporna och vintersquashen och placerade ut ett gäng vintergröna växter istället.

1D2A5711

Även om de flesta bilderna i denna blogg fotograferas i Folkets hus, så är det i Kronohagen vi hänger allra mest. Där ser utsikten exempelvis ut såhär från Vedkajen som ligger nedanför vårt hus. Det är en mycket trevlig liten kaj där ett gäng gamla segelbåtar ligger förankrade. Där man kan dricka sitt te varma vår- och höstdagar eller varför inte en solig vinterdag.

1D2A5706

Utsikten bekommer inte Märtha, hon ritar istället. Häromdagen lärde hon sig säga R. Kul för henne men svårt för mig att vänja mig vid att hon i och med det är snäppet äldre igen.

1D2A7135

Och en helg var det verkligen dags att plocka in utemöblerna. Typ en månad för sent, men det är alltid så vi jobbar när det kommer till saker som har med trädgård att göra.

1D2A5804web

En vy en fredag bort från stan och mot Folkets hus.

1D2A7487

Fina tider på matmarknader och i Rekoringarna just nu när man får handla höstskörd.

1D2A7367

Det var den hösten – dags att ta sig an julen!

Mombasa & Diani Beach

Mombasa & Diani Beach

Hösten när jag började gilla skogen

Hösten när jag började gilla skogen