Jul i Folkets hus

Jul i Folkets hus

I det här huset varvas jobb och familjeliv. Ibland under ordnade former, ibland mera hejvilt. Det är så gott som alltid en fotografering eller någon slags innehållsproduktion som pågår i något hörn. Ovan ett i allra högsta grad iscensatt pepparkaksbak för en fotografering, men efteråt gick Märtha såklart loss och fixade pepparkakor till första advent.

1D2A0421

Det här var en av bilderna från den fotograferingen, en bild på Nord-Ts tekalender som kommer att komma till advent nästa år. Produktutveckling på gångs för tillfället. Nord-T är ett finskt teföretag som jag jobbar med storytelling för lite nu som då. Förutom att själva teet förstås är importerat är alla övriga ingredienser i teblandningarna inhemska och ekologiska. Inga tillsatser eller annat tjafs, bara hederliga blåbär, nässlor, lingon, ljungblommor och annat gott naturen har att erbjuda.

1D2A9858

En souvenir från Mombasa i sällskap av andra husgeråd som är bra att ha nära till hands i köket. Exempelvis plättpanna till lördagens bananplättar.

1D2A9856

Inget sätter stämningen som en yvig julkrans, på dörren eller väggen.

1D2A9852

Ett pysselinferno har rått på bordet i salen. Vi har fixat pyssel för Ungmarthas julkalender, klicka in för pyssel och recept alla dagar fram till jul!

1D2A9821

Varm och god stämning här. Inte varm med tanke på temperaturen förstås, här kan man sannerligen inte slappna av för då märker man av hur kallt det är. Vilket i och för sig är helt ok, renovering råder igen och då finns det alltid något som behöver röjas ur vägen och då får man upp värmen på samma gång.

1D2A9819

Den här djupa soffan har jag för vana att sjunka in i och läsa nån sida i en bok, kolla på en julfilm eller ta en kopp te mellan allt fotojobb, renoveringsröjande och annan logistik som ständigt pågår här.

1D2A0173

Från att ha varit en riktigt prylgalen loppisfantast är jag lite mera modest i dag, men några loppisar måste jag alltid besöka i november och december för att rota genom julpyntet. Kierrätyskeskus i Esbo hade stora mängder sådana här klassiska träljusstakar som sannerligen sätter julstämningen.

1D2A0128

Rester av ett fotojobb med naturen som vinterdekoration hänger kvar på bordet utanför huset.

1D2A0045

Min pappa skulle hämta en lillajulsgran, men av någon orsak hämtade han en fullstor, så nu är det här huset redo och klart för julen på alla plan. Utom förstås den där renoveringen som pågår mitt i alltihopa.

Jul i Helsingfors

Jul i Helsingfors