De starka julkänslorna

De starka julkänslorna

För den återkommande bloggläsaren är det inte helt okänt att jag gillar julen. Kanske det hänger ihop med att jag är en person som gillar att vara inomhus och ha det ombonat. Dagar jag vaknar och noterar att solen skiner jag jag bli irriterad, för då måste man ju gå ut – det finns en oskriven regel på det. Hur som, i juletid uppmuntras man ju att kura inomhus, slå sig ner på fårfällar, sippa på kryddiga drycker och bara vara tillsammans över något pyssligt projekt. Ingen är mer lämpad för det än jag. Därav mina starka känslor för julen. Den kombinerar det jag gillar bäst: vara hemma, pyssla, vara med familj.

Därmed tillät jag mig att inleda julfirandet tidigt i år. Redan förra veckoslutet togs pynt fram, i morgon är det dags för julpyssel på Spinneriet med min guddotter, minijulgranen i fönstret har väl aldrig sett sötare ut och jag beställde till och med hem ett gäng barnböcker med jultema så att Märtha (och jag) skall överväldigas av julstämningen även när det är dags för kvällssagan.

_MG_4374

Julstämningen är även högst aktuell på jobbet just nu, och den enorma rekvisitalådan jag kuskar runt med i bilen har fyllts på med ljusslinga, ett gäng kottar, snören, etiketter och lite granris.

_MG_4076web

Förresten, ett toppen julklappstips när jag ändå är i gång. Inom projektet Svinnkampen på Marthaförbundet har vi lanserat en skärbräda som påminner dig om att använda hela råvaran för att minska matsvinn. Den finns till salu för 20 euro på martha.fi. Design av Johanna Högväg/Highway Design.

En anspråkslös liten stad

En anspråkslös liten stad

Den ytterst oväntat läckra brödpuddingen

Den ytterst oväntat läckra brödpuddingen