December ur kameran

December ur kameran

Ser man på, så har ytterligare en månad i december passerat och sedvanligt hann man inte andas och julmysa sådär innerligt mycket som man skulle vilja göra. Något år skall jag ha hela veckan innan jul ledig för att bara gotta mig i juleriet. När julafton väl är förbi och man kanske har några dagar julledigt vill man ju bara bort från pyntet och glöggen.

_MG_5271

Magdalena och Paulo var här över en helg i början av månaden. Då behöver man givetvis ta hissen upp till baren i Torni för att ta in utsikten över Helsingfors.

_MG_5227

Vi frekventerade julmarknader och småbutiker i stan och bar hem en klen men just lämplig gran för vårt hem. Magnus bar hem en sovande toddler. Även denne just passande i vårt hem.

_MG_5219

Vi åt till och med väluppdukade frukostar den där helgen. Tror att jag skall återupprepa detta koncept den här helgen, allt för länge sedan sist.

_MG_5433

Det jag prioriterar allra högst här i livet är såklart umgänge med Märtha. Vi försöker att gå till karusellen vid Senatstorget så ofta som möjligt, eventuellt intar vi lite varm dryck på en fårfäll efter åket. Gratis karusell nära hemmet – vilket vinnande koncept. Hon sjunger julsånger, pratar och går an – vilken daglig fröjd det är att få ha den här personen i sitt liv!

_MG_5451
_MG_5426

Tuomaan Markkinat på Senatstorget är absolut värt ett besök om du är i faggorna.

_MG_5528

Som bekant inföll Spinneriets julmarknad förra veckoslutet. Det hela var ett mycket lyckat koncept med en strid ström julhandlare, mycket god stämning, glögg och julpyssel i vårt mötesrum. Det blir helt klart ett återkommande inslag, nästa december igen!

_MG_5562

Magnus far fixade en julgran som vi placerade i Spinneriets hall. Mycket stämningsfullt såklart!

_MG_5568

Och mitt julpyntande bara fortsatte. Först hemma, sedan på Spinneriet och slutligen på Kråkholmen. Fixade och fejade för att man skall kunna komma i stämning omedelbart när vi anländer till jul.

_MG_5702

I veckan inledde vi Marthaförbundets julfest hemma hos oss med workshop i kransbindning. Bra koncept för en julfest måste jag säga – vem vill inte ha en egengjord krans liksom!

_MG_6045

Hängde min maffiga version på köksdörren, kan medge att jag är stolt.

Ett ganska lugnt år

Ett ganska lugnt år

Hett tips för Helsingforsturister (och andra flanörer)

Hett tips för Helsingforsturister (och andra flanörer)