Spis på gångs

Spis på gångs

Otroligt vilken tid som frigörs om kvällarna när barnet somnar redan klockan åtta. Det är inget som händer varje dag, högst en gång i veckan. Men när det väl händer känns ju möjligheterna för kvällen oändliga. Det städas, joggas, bloggas, tvättas kläder, kanske man slänger in lite handtvätt av sockor till och med, sorterar väskan och plockar fram kläder till morgondagen.

Hur som, har spenderat helgen i vårt Folkets hus. Kallt är det där, men man är ju van sedan barnaben att frysa hemma. Alla andra som vuxit upp i ett hus med 100+ år på nacken kan relatera, och säkert många andra också.

Minns eftermiddagarna efter skolan när man gjorde läxorna med vinterjackan på. Okej det kanske bara hände en gång, men kallt var det. Och nån värmande dusch kunde man ju drömma om, var ju knappt något tryck i duschen så man stod där i en ljummen stråle och huttrade.

Trots kalla omständigheter blev jag konstigt nog ändå aldrig bra på att elda i spisarna. Men det skall jag nu bli, för den skarpsynte kan se att vi har en vedspis på gångs i vår sal. Nu står den där och torkar, och skall ännu slipas till och målas. Någon gång skulle jag vilja kakla med smaragdgrönt kakel, men det får bli en annan gång.

_MG_8562
Häng & kläng i salen

Häng & kläng i salen

Ett sommarjobb

Ett sommarjobb