Skogspromenad & soffhäng

Skogspromenad & soffhäng

Är härmed som de flesta söndagskvällar tillbaka i stan efter en helg i Folkets hus. Mango jobbar, tv-serierna väntar, en liten skål godis håller mig sällskap.

_MG_3767

Vi ägnade oss, i viss mån bör tilläggas, åt friluftsliv denna helg. Promenerade i skog och mark, sökte vårtecken och undrade varför man inte oftare tar sig en rejäl skogspromenad. Aldrig känns man ju mer värd en rejäl lördagsmiddag än efter några kilometer skogsterräng.

_MG_3783

Erik, min bror, var en föredömlig guide och förevisade spår efter hjortar, sprängtickor och tipsade oss överlag om överlevnad i skogsmiljö. Sedermera berättade han om sin dröm om att bo i en kontti i skogen.

_MG_3763

Somliga i familjen är oerhört ointresserade av utomhusaktiviteter.

_MG_3817

Efter grillning och skogsvandring var vi värda soffhäng, tidningsbläddrande och snickesnack innan det blev dags att hämta upp den sista gästen från bussen och sätta igång med middagen och slutligen dricka skumpa framför öppna spisen.

_MG_3837

Middagsresterna blev frukost i dag.

_MG_3835

Sedermera drog gästerna hem, jag drog fram kameran och jobbade en stund och precis som vanligt gick Magnus och jag omkring i huset och spekulerade och räknade på olika renoveringar som skall göras förr eller senare.

_MG_4028

Vi ackompanjerades av Märtha, som numera ytterligare kan leva ut sitt musikintresse med hjälp av ett trumset vi fått av en kollega. Här drog hon några klassiker, ”Bä bä vita lamm” och ”Ekorrn satt i granen”.

Blått och grönt

Blått och grönt

Helg

Helg