Några dagar i Nairobi

Några dagar i Nairobi

Påsken och några extra dagar har firats i Nairobi och på safari. Som den trygghetsnarkoman jag är reser jag allt som oftast till samma platser om och om igen för jag gillar att veta hur allt fungerar. Men Nairobi är en helt ny stad, för omväxlings skull. Min morbrors familj bor och jobbar här, så vi har haft ypperliga guider till stan, som är enorm och svår att greppa på bara några dagar (om man jämför med Helsingfors det vill säga), det gäller att ta sig runt med bil från ställe till ställe.

Efter några dagar här har jag bara ett ytterst vagt grepp om hur stan hänger ihop, men jag kan i alla fall konstatera att klimatet för tillfället är åt det mest behagliga hållet. Blommande träd, frisk luft på morgnarna, slingrande vägar omgivna av grönt, varmt på dagarna, ibland lite för varmt, ljumma kvällar.

_MG_6716

De första dagarna åkte vi runt till några av de kanske mest kända turistsevärdheterna här i stan. Karen Blixen-muséet förstås (har både avverkat filmen och är halvvägs i boken, fascinerande kvinna, värd att googla), Giraffe Center och vad man kanske kan kalla för ett barnhem för elefanter. Ovan ett glatt barn på souvenirshopping. Hon berättade att det är så skönt att bara ha ”innekläder” på sig.

_MG_6710
_MG_6720
_MG_6727
_MG_6754
_MG_6760

Har en gång tidigare sett en giraff på ett zoo i Frankrike, så denna mycket nära upplevelse av detta fascinerande djur var rolig och fascinerande. Här fick man fråga ut personalen och giraffen och dess sedvänjor, och förstås mata djuren. På bilden Stacy, eller var det kanske Daisy.

_MG_6799

Vi drog vidare till barnhemmet för elefanter, där elefantungar som av en eller annan orsak förlorat sina mammor (kan vara naturliga orsaker, eller tjuvjakt) bor tills de är redo att ta sig ut i naturen igen.

_MG_6843

Magnus på lunch, drickandes den Kenyanska ölen Tusker.

_MG_6887

Alla frodiga bananträd, digra fruktstånd och grönska överlag känns lite som ett hån såhär efter otaliga månader av finsk vinter, men snart grönskar det ju i finländska trädgårdar också. Nu har jag fått mig en ytterst inspirerande försmak.

_MG_6890

Azula och Märtha har fattat tycke för varandra, eller åtminstone Märtha har fattat tyckte för Azula. Barnet måste ju få en hund, tänker jag, som i åratal (sedan jag var 10 ungefär) velat ha hund.

_MG_6891
_MG_6893

Kusin Lisa ger oss en guidad runtur i trädgården första dagen.

_MG_6907

Och jag intog ett harmoniskt semesterlugn. Den här gången var det mycket enkelt.

_MG_6930

Här ser man en annan som intar vyerna och semesterlugnet.

_MG_6976

En annan dag, efter att vi besökt Karen Blixens hus som numera är ett museum, åkte vi till en liten fabrik där dom gjorde pärlor och allehanda smycken. Stort jobb bakom en pärla.

_MG_6987
_MG_7024

Och kvällarna har spenderats med familjen. Här ses ett samarbete mellan min gudson Elias som gjort fördrinken och stylat bilden, och jag som fotograferat. Flera resebilder på kommande!

På safari i Amboseli

På safari i Amboseli

Ditt & datt från ett tåg

Ditt & datt från ett tåg