Mera Nairobi

Mera Nairobi

Det sägs ju att barn utvecklas på resor. Eller okej, det är min goda vän Peppe som sagt det under våra gemensamma resor, men jag har ett stort förtroende för hennes betraktelser. Hur som helst har jag fått erfara det den här resan. Eller snarare Märtha. Stundvis har jag till och med läst mer än en kvart medan hon roat sig själv med hunden, hängmattan, ritboken eller något spel. Och så har det ju underlättat med ett stort sällskap förstås och välvilliga kusiner. Snickesnackar som aldrig förr gör hon, och jag anar till och med en aning mera bus och mod i barnet, som annars precis som sin mor tenderar vara lite åt det reserverade hållet.

De sista dagarna av resorna spenderade vi igen i Nairobi hemma hos kusinerna och på små utflykter.

_MG_7607

På to do-listan stod inköp av korgar. För en som jag med tycke för färger var det väldigt svårt att välja.

_MG_7601
_MG_7612
_MG_7611
_MG_7567
_MG_7574

Påskäggsjakten var det bästa med resan tycker Märtha. Något om elefanterna på tio meters avstånd har hon inte nämnt när jag frågat. Men det vet man ju sen gammalt, att några avancerade grejer brukar inte kidsen behöva för att vara glada och nöjda. Det är snarare man själv som tenderar lägga ribban högt.

_MG_7593

Besöket på en nagelsalong (första gången för både Märtha och mig) var också mycket spännande.

_MG_7637

I Nairobi finns Karura Forest med trevliga vandringsleder. Vi gick några kilometer för att spana på vattenfall, grottor, växter och maffiga träd.

_MG_7668
_MG_7627
_MG_7688

Kusin Emma, Lisa och resten av gänget på en marknad där Lisa visade sina otroliga prutartalanger. Själv är jag usel på den sporten, men kanske jag nu kan lära mig av denna mästare i familjen.

_MG_7698
_MG_7700
_MG_7701

Några vyer från bilen innan det var dags att packa ihop, krama kusiner adjö och dra mot flygplatsen och den finska våren. Inte alls illa det heller.

Husägarn 1 år

Husägarn 1 år

På safari i Amboseli

På safari i Amboseli