Den årliga kaosmånaden

Den årliga kaosmånaden

För flera år sedan, när jag fortfarande jobbade halvtid på Marthaförbundet och mitt eget företag var betydligt mindre än det är i dag, hade jag evighetslånga semestrar. Ungefär åtta veckor som var sådär relativt lediga och lösa att göra lite vad som helst med. Bra upplägg, men mindre bra är det faktum att jag på något vis blivit kvar i tron att min sommar ser ut sådär fortfarande. Ser att sidorna i kalendern i junimånad är alldeles svarta av klotter medan huvudet redan gått på semester.

Lite kaoskänsla brukar det bli där kring midsommar, men med detaljerade to do-listor, mycket kalenderklotter, logistikdiskussioner på whatsapp, långa mailtrådar, mycket kusinhjälp och en hel del slappa sköna kvällar gick juni riktigt smärtfritt. Ungefär så här såg det ut, mellan varven.

Magnus fyllde år, hela 36 kom vi fram till. Efter en sådan där lång diskussion som jag minns att föräldrar brukade ha kring hur gamla de var och man tyckte att det var så tokigt så tokigt att de inte hade koll på sin ålder. Själv blir jag 33 nästa vecka, kom vi fram till efter en lika lång diskussion.

1D2A8581

Magnus bjöds högtidligt på en sockerkaka från en matfotografering som fick ett andra liv som fattiga riddare. Han fick Birkenstocks för de bör man ha om somrarna och alldeles som vanligt en keps och en skjorta.

1D2A9387

Födelsedagsbarnet har ägnat stora delar av juni åt matlagning, till faktiskt både sin egen och förstås andras glädje. Här ger han starka vibbar av sommargrill.

1D2A9359

Vi hyrde ut vår lägenhet i mitten av månaden, packade ihop, städade och gick ann och flyttade ut till huset och har jobbat distans sedan dess. Med från Helsingfors tågstation tog vi kusin/gudbarn Elias som spenderade den årliga sommarveckan hos oss. Alldeles som vanligt gjorde vi en massa mat, och Elias fick rada ved efter en intensiv löneförhandling.

1D2A9338

Jag har spatserat kring ägorna, plockat rallarrosor för allehanda styling- och fotojobb och fotat och jobbat intensivt.

1D2A0509

Astrid jobbar en hel del med mig numera, så hon har assisterat alla evighetslånga fotograferingar, retuscherat bilderna och sen lagat lite tacos mellan varven. Dessutom organiserade hon alla våra köksskåp – vilken service!

1D2A9158

Ytterligare kusiner anlände och som mest var vi åtta kring frukostbordet. Mysigt med mycket kusiner i huset, det hör liksom sommaren till.

1D2A8957

Till midsommar dukade vi upp på bakgården.

1D2A8941

Och åt välgrillade spett.

1D2A9718

Märtha fick ett stort paket på posten. En alldeles egen leksaksgrill av sin mormor. Hon ställde den bredvid den riktiga grillen och har varit mycket upptaget med att grilla, duka upp och servera sedan dess.

1D2A0519

Och sen, efter att nästan allt var fotat, skrivet, inskickat, korrekturläst, städad, skickat i tryck och to do-listorna överstreckade så hälldes vinet upp och så såg vi på ett familjedrama med en hund i huvudrollen. Som bäddat för tårar. Just lämpligt sådär sista dagen i juni. Hallå där juli och semestertider!

På bakgården

På bakgården

Sommarlista

Sommarlista